Bye bye muesli, hello pizza. Dit is het gezonde ontbijt!

ontbijt

Wetende dat er een heerlijk stukje pizza van gisteravond op je zit te wachten in de koelkast is goddelijk. Dat moment als je in de pizza bijt en je de gesmolten kaas proeft is een moment om bewust te genieten. Helaas is dit een moment wat niet vaak voorkomt, aangezien we er dan als een tonnetje bij zouden lopen. Maar dit kan je pizza momentje nog een beetje beter maken; pizza is een beter ontbijt dan de meeste cornflakes of muesli’s.

Maatschappelijk discutabel of bewuste keuze?

We liegen niet, je mag dus gewoon vrolijk die pizzapunt naar binnen werken. Want pizza bevat proteïne, koolhydraten en wellicht wel een paar groenten. Dat is al meer dan je normale cruesli of cornflakes, waarvan veel mensen niet weten hoeveel verstopte suikers erin zitten. Ook bevatten veel ontbijtgranen geen goede vetten en maar weinig proteïne, wat je lichaam nodig heeft om op te starten.

Chelsea Amer, geregistreerd diëtist uit Amerika, vertelt: “Je zult verrast zijn als je te weten komt dat een normaal stuk pizza en een kom met cornflakes en melk bijna hetzelfde aantal calorieën hebben. Echter heeft een stuk pizza een grotere proteïne punch, waardoor je langer vol zit in de ochtend.” Nu is pizza natuurlijk niet gezond, en er zullen altijd betere ontbijtjes zijn om te eten in de ochtend. Maar áls je dan een keer een stuk pizza hebt, kun je deze dus lekker opeten. No shame in this game!

Shop de look!

Diesel
WEHKAMP
€49,00 24,95 

Mango
DE BIJENKORF
€ 69,99

G-Star Raw
WEHKAMP
€ 149,95

Dune London
DE BIJENKORF
€ 100,00

Love Moschino
NOLTEN
€ 169,95

Rosefield
DE BIJENKORF
€ 99,00

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop 

Bron: The Daily Meal, Nsmbl | Beeld: Unsplash