Dit is de reden dat je moet huilen als je een ui snijdt!

ui

Iedereen kent het wel. Je slooft je uit in de keuken om een heerlijke maaltijd te bereiden, alles gaat prima tot je in het recept ziet staan: ‘snipper de ui.’ Bereid je maar voor op tranende en prikkende ogen. Het liefst slaan we dit onderdeel over, maar je kunt er bijna niet om heen aangezien het ingrediënt in veel recepten te vinden is. En we moeten toegeven, het is ook een goede smaakmaker. Het geeft je gerecht nu eenmaal wat meer pit. Maar waar komt het dan toch door dat je ogen beginnen te prikken en tranen wanneer je een ui snijdt? Wij hebben wat research gedaan en zijn er achter. Benieuwd? Lees dan snel verder!

De reden waarom je moet huilen als je een ui snijdt

In de cellen van een ui zitten allemaal verschillende stoffen, waaronder ook allinase en een zwavelhoudende component. Deze stoffen gaan kapot als je de ui snijdt, vervolgens komt er lucht bij en wordt de allianase omgezet in een gas. Zodra dat in contact komt met het vocht in jouw oog ontstaat er een bijtend zuur. Dit prikt en jouw ogen reageren daar op door te tranen. Een lastig verhaal, maar het komt er op neer dat het vocht in jouw ogen niet samen gaat met de stoffen van een ui.

Het is een automatische reactie en helaas is er niks tegen te doen. Er bestaan een aantal trucjes, maar die werken vaak niet óf maar een klein beetje. Het enige wat we kunnen zeggen is: gewoon even doorbijten, je weet waar je het voor doet! Na al die struggles kun je namelijk smullen van een heerlijk maaltje. Eet smakelijk!

Shop onze favoriete items!

Mango
WEHKAMP
€99,99

Josh V
JOSH V
€109,99

Mango
DE BIJENKORF
€39,99

Eytys
DE BIJENKORF
€300,00

Parfois
WEHKAMP
€34,99

Luz Da Lua
REPUBLICA MODA
€75,00

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

Easy like Sunday recept: healthy avocado bruschetta 
8x waarom alleen eten leuker én makkelijker is
Je eet Pringles dus al je hele leven verkeerd

Bron: Gezondheidsnet, Nu.nl, OhMyDish Beeld: Unsplash