Dit zijn de redenen waarom je een kiwi met schil moet eten!

kiwi

Waarschijnlijk ben je gewend om een kiwi zonder schil te eten. En wij kunnen maar al te goed begrijpen dat het water je niet in de mond loopt, bij het idee om het harige schilletje op te eten. Toch is het kerngezond en zo vies nog niet. Wij probeerden het uit en je proeft er minder van dan je denkt. Sterker nog: deze groene vrucht is goud waard met schil! En wij vertellen je waarom.

Dit zijn de redenen waarom je een kiwi met schil moet eten!

#1 Betere spijsvertering

Het jasje van de vrucht bevat enorm veel vezels. Deze zijn erg belangrijk voor je spijsvertering, waardoor je ook gemakkelijker op gewicht kunt blijven.

#2 Boordevol vitamines

Van alle vruchten, bevat een kiwi met schil de meeste vitamine C. Daarnaast is de vrucht ook rijk aan vitamine B en vitamine E.

#3 Een voldaan gevoel

Door de velen vezels, zal het eten van een kiwi (inclusief het jasje) je sneller een voldaan gevoel geven. Ook dit is handig wanneer afvallen één van je goede voornemens is.

#4 Vermindert het risico op hart- en vaatziekten

Daarnaast hebben de hoeveelheid vezels een gunstig effect op het cholesterolgehalte, waarmee we het risico op hart-en vaatziekten wordt verlaagt.

Afborstelen

Voor degene die het niet aandurven om deze harige vrucht in hun mond te nemen, raden wij aan om eerst met een gele kiwi te beginnen. Deze bevat namelijk minder haartjes. Je kunt de haartjes van een groene kiwi eventueel ook afborstelen. Maar vergeet de kiwi niet af te spoelen voordat je hem in je mond stopt.

It’s shopping time!

Scotch & Soda
SCOTCH & SODA
€189,95 94,00

Maria Tailor
MODEKRIEBELS
€79,95 47,97

Scotch & Soda
SCOTCH & SODA
€119,95 59,00

Nelson
NELSON
€89,99 62,99

Valentino
WEHKAMP
€99,95 79,95

Balalook
BALALOOK
€10,95

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

Bron: Libelle, Margriet, Jan-Magazine | Unsplash