Dol op Red Velvet Cake? Probeer dan deze gezonde variant eens

red velvet cake

Iedereen kent ‘m wel en iedereen heeft ‘m vast en zeker wel eens geproefd: de o-zo-heerlijke Red Velvet Cake. Een overheerlijke traktatie die is overgewaaid uit Amerika. Zoals je het misschien al wel verwacht, betekent dat een grote hoeveelheid aan niet zulke gezonde ingrediënten (lees: veel suiker).  Don’t worry, er is ook een gezonde variant van deze heerlijke cake. Al die ongezonde ingrediënten kunnen natuurlijk worden vervangen door gezondere varianten, zodat jij lekker guilt free kan snoepen. Lees hier verder voor het recept!

Gezonde Red Velvet Cake maak je zo!

Deze versie van de Red Velvet Cake is net zo lekker als de originele variant, maar minder schadelijk. Suiker is niet alleen slecht voor de omtrek van je taille. Naast dat suiker zorgt voor overtollig vet, tast het ook vaak organen aan met het door suiker gevormde vet. Ook is suiker vaak de veroorzaker van acne en zorgt het voor onrust tijdens je slaap. Omdat de meeste dagelijkse gezondheidsklachten komen door deze zoetigheid, is het geen gek idee om het zo veel mogelijk proberen te vermijden. Je moet je namelijk bedenken dat het al in de meeste voedingsproducten zit verstopt. Het is daarom een goed idee om een lekkernij zoals deze Red Velvet Cake gewoon zelf te maken!

Dit heb je nodig:

Voor de cake:

  • 100 gram havermeel
  • 100 gram amandelmeel
  • 2 rijpe bananen (liefst bruin)
  • 3 eieren
  • 1 gekookte biet
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 3 eetlepels honing
  • 3 dadels
  • Rauwe cacaopoeder naar smaak

Voor de crème:

  • 4 eetlepels kwark
  • 0,5 theelepel vanille-extract
  • Een paar aardbeien

Zo maak je het:

  • Verwarm je oven voor op 180 graden en leg het bakpapier in de vorm.
  • Mix de amandelmeel met de havermeel.
  • Maak een puree van de bananen, eieren, dadels en rauwe biet. Stop deze vervolgens in een grote kom en mix de overige ingrediënten samen tot een massa.
  • Voeg minimaal een theelepel cacaopoeder toe. Rauwe cacaopoeder is namelijk een superfood vol oxidanten! Wil je meer chocola proeven? Voeg dan meer cacao toe.
  • Schep het beslag in de bakvorm.
  • Bak de cake zo’n 50 minuten. Controleer de cake regelmatig.
  • Laat de cake na het bakken afkoelen. Zodra het is afgekoeld kan je hem uit de vorm halen, en eventueel horizontaal door midden snijden.
  • Meng het vanille-extract met de kwark.
  • Schep de kwark op de eerste laag cake, garneer met aardbeien, nog een dun laagje kwark en eindig met de tweede plak cake. Breng ook op deze een laag kwark en aardbeien aan. Smullen maar!

Shop hier de leukste items

Eastpak
EASYTOYS
14.95 9.95

Prada
HUDSON’S BAY
€67,95

Blond Amsterdam
SMARTPHONEHOESJES.NL
€9,95

Goosecraft
GOOSECRAFT
€ 199,95

Tommy Hilfiger
DE BIJENKORF
€ 119,00

Comma,
HUDSON’S BAY
€ 99,99

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

 

Beeld: Getty Images