Easy like sunday brunch recept: avocado bruschetta

Yes, het is weer zondag en dat betekent brunch day! Daarom weer een brunch-proof recept. For all the avocado toast lovers, dit brunchrecept is voor jullie! Vandaag hebben we de avocado bruschetta op de planning staan. Perfect voor als je zin hebt in een overheerlijke frisse brunch, maar geen zin hebt in uren ploegen en zweten in de keuken. Het is simpel en snel, maar onwijs lekker!

De avocado smash is natuurlijk een old favorite waar ons hartje nog steeds sneller van gaat kloppen! We are hooked en we kunnen eigenlijk niet meer zonder. Ook vind ik dat de avocado toast echt thuishoort op de brunchkaart (en op elke andere kaart natuurlijk). Are you ready to brunch?

Dit heb je nodig:

  • 1 rustiek brood of stokbrood (snijd het brood in sneetjes van 1,30 cm dik)
  • 60 milliliter extra vierge olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 teentje knoflook fijngehakt of geperst
  • 1 romatomaat in blokjes of 75 gram cherry tomaatjes in vieren gesneden
  • 1 grote avocado gepeld, met de pit eruit en in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel witte balsamico azijn
  • mespunt zout
  • 25 gram gesneden basilicum

Let’s start making brunch!

  1. Verdeel wat olijfolie over de broodjes en gril in een pan of in de oven totdat ze goudbruin gekleurd zijn.
  2. Snijd een teentje knoflook in tweeën en wrijf die over de warme broodjes.
  3. Voeg 1 eetlepel olijfolie, de fijngehakte knoflook, tomaat, avocado, witte balsamico, zout, basilicum samen in een kleine-medium kom.
  4. Voor de smaak kun je er nog wat zout en/of azijn overheen doen.
  5. Serveer de avocado topping op het gegrilde brood. Enjoy!

Yesterday I really wanted avocado toast. Now i’m eating avocado toast. 

LEES OOK:

Easy like Sunday brunch recept: pastasalade met kalkoen, asperges en avocado
Easy like Sunday brunch recept: avocado frietjes


Bron: yummy mummy kitchen | Beeld: yummy mummy kitchen