Easy like Sunday Brunch recept: avocado frietjes

De avocado is natuurlijk mega populair en misschien wel dé groente van de millennial a.k.a. Generatie Y. Het is dan ook niet zo gek dat er allerlei vreemde en overheerlijke recepten opduiken met avocado in de hoofdrol. Nu zijn we gewend hem vooral koud te eten, bijvoorbeeld op een cracker met hummus of door een frisse salade, maar vandaag maken we de avocado warm. Op het menu staan namelijk avocado frietjes, say what?! Jawel, super lekker en super makkelijk!

Dit heb je nodig:

  • 2 avocado’s
  • 150 gram paneermeel
  • 40 gram fijn geraspte pecorino (harde kaas)
  • 75 gram bloem
  • Kokosolie om in te bakken
  • 2 eieren
  • Een koekenpan
  • 3 schaaltjes

En zo maak je ze:

  1. Kluts de eieren in een schaal.
  2. Doe de bloem in de tweede schaal en het paneermeel met de kaas in het laatste schaaltje.
  3. Snijd de avocado’s doormidden en vergeet niet de pit en schil te verwijderen. Vervolgens snijd je de helften in de lengte van je patatjes.
  4. Dip nu de plakjes avocado eerst in de bloem, daarna in het eimengsel en als laatst in de paneermeel met kaas.
  5. Zet de koekenpan op het vuur met daarin een laagje olie. Leg de avocado frietjes erin en laat ze aan alle kanten bruin bakken.
  6. Zijn de patatjes goudbruin? Haal ze uit de pan en leg ze op een fancy bord met een lekker sausje ernaast.

That’s it, kind kan de was doen! Nu hoef je niet per sé meer een restaurant op te zoeken voor deze healthy frietjes van je favoriete groene groente. Yes!

LEES OOK:

Koffie of cappuccino? Zo (on)gezond zijn ze
Feit of fabel: sporten met make-up op in slecht
Oh my! Er bestaat een red velvet chocoladereep en je koopt hem hier

Bron: Ze.nl | Beeld: Ze.nl, Unsplash