Easy like Sunday recept: avocado fries!

avocado fries

De avocado is natuurlijk mega populair en misschien wel dé groente van de millennial a.k.a. Generatie Y. Het is dan ook niet zo gek dat er allerlei vreemde en overheerlijke recepten opduiken met avocado in de hoofdrol. Nu zijn we gewend hem vooral koud te eten, bijvoorbeeld op een cracker met hummus of door een frisse salade, maar vandaag maken we de avocado warm. Op het menu staan namelijk avocado fries (a.k.a. avocado friet, a.k.a. avocado patat), say what?! Jawel, super lekker en super makkelijk!

Dit heb je nodig voor vier personen:

  • 3 avocado’s
  • 175 gram paneermeel
  • 120 gram bloem
  • Kokosolie om in te bakken
  • 3 eieren
  • 1/2 theelepel cayennepeper (of knoflookpoeder)
  • 1 theelepel zout
  • Een koekenpan
  • 3 schaaltjes
  • Optioneel: 40 gram pecorino (of gemalen kaas naar keuze)

En zo maak je ze:

  1. Kluts de eieren in een kommetje.
  2. Doe de bloem in een ander kommetje en het paneermeel met de kruiden (en de optionele de kaas) in het laatste schaaltje.
  3. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en snijd reepjes (zo groot als je de patatjes wil) in de twee helften. Vervolgens lepel je de frietjes er voorzichtig uit.
  4. Dip nu de reepjes avocado eerst in de bloem, daarna in het eimengsel en als laatst in het paneermengsel.
  5. Zet de koekenpan op het vuur met daarin een laagje olie. Leg de avocado frietjes erin en laat ze aan alle kanten bruin bakken.
  6. Zijn de patatjes goudbruin? Haal ze uit de pan en leg ze op een fancy bord met een lekker sausje ernaast.

That’s it, kind kan de was doen! Nu hoef je niet per sé meer een restaurant op te zoeken voor deze healthy frietjes van je favoriete groene groente. Yes!

 

Bron: Ze.nl, Tasty / Beeld: Ze.nl, Getty Images