Easy like Sunday brunch recept: Granola repen

Voor iedereen die op zondag altijd véél te druk is om uitgebreid te brunchen, heb ik voor jullie de oplossing gevonden: granola repen. Net zo lekker als in je ouderwetse magere yoghurtje, maar ideaal voor als je even snel iets binnen moet krijgen. Omdat je bijvoorbeeld een dagje gaan shoppen. Of een sportieve dag gepland hebt staan. Afijn: de granola reep zal jouw helpen de dag door te komen. Benieuwd hoe je hem maakt? Scroll dan naar beneden!

Ingrediënten:

Voor 12 repen

  • 100 gram havermout
  • 125 gram pecannoten ongezouten
  • 100 gram cashewnoten ongezouten
  • 75 gram walnoten ongezouten
  • 50 gram gedroogde cranberry’s
  • 150 gram medjool dadels
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • 2 eetlepels honing

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Ontpit de dadels en leg ze even in een kom met heet water. Hier worden ze wat zachter en plakkeriger van.
  3. Stop de havermout, pecannoten, cashewnoten, walnoten en cranberry’s in de blender. Voeg ook de dadels in stukken toe en blend het geheel tot een grove plakkerige massa.
  4. Voeg nu het kaneelpoeder en de honing toe en mix nog even door elkaar.
  5. Stort de granolamassa in een met bakpapier beklede ovenschaal en strijk het geheel glad met de achterkant van een (natte) lepel.
  6. Zet de ovenschaal in de oven voor 10-15 minuten. Laat hierna afkoelen en snijd het geheel in repen. Bewaar ze in de koelkast.

Yes! Doordat je nu een behoorlijke lading hebt gemaakt, heb je voor de rest van de week een heerlijk tussendoortje. Toch geen fan van de reep? Breek hem dan gewoon kapot in je yoghurt. Easy peasy!

Shop je weekend outfit!

Second Female
DE BIJENKORF
€115,50

Vila
OTTO
€34,99

Love Stories
DE BIJENKORF
€55,-

Lab2410
MEN AT WORK
79,99 55,99

Happy Socks
MEN AT WORK
€8,99

Reebok Classic
OTTO
€ 89,99

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

 

LEES OOK:

Easy like Sunday brunch recept: yoghurtijs met fruit en granola 
Brunch-proof met deze granola ontbijttaartjes 

Bron & beeld: Ohmyfoodness