Easy like Sunday brunch recept: Pompoenpizza met geitenkaas, aardappel en vijgen

Nog even wachten… pizza! Natuurlijk zijn jullie, net als ons, grote voorstanders van een lekkere Italiaanse pizza. Zo’n eentje met een dunne bodem, tomatensaus en natuurlijk ontzettend veel kaas. Super lekker, maar en ook ontzettend ongezond! Voor onze Sunday brunch vandaag willen we alleen maar gezond eten, dus hebben we een draai gegeven aan de old fashion pizza. Vandaag maken we namelijk een pompoenpizza met geitenkaas, aardappel en vijgen. Jum! En het beste is: het heeft maar 632 kcal, dus een extra stukje pakken is no biggie! 😉

Ingrediënten

  • 180g pompoenbodem
  • 30g zuivelspread light
  • 2g maqui poeder
  • 20g Zoë Zazu geitenkaas driehoekjes
  • 25g aardpeer
  • 25g truffelaardappel
  • 25g vijgen
  • 25g sjalot

✰ The only love triangle I want 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Bak de pizzabodem 10 tot 12 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Snijd de aardpeer en de truffel aardappel in dunne plakken en leg deze op een bakplaat met bakpapier.
  4. Besprenkel met wat olie en bak deze 15 minuten tot ze knapperig zijn.
  5. Meng de zuivelspread met het maqui poeder en bestrijk de bodem hiermee.
  6. Snijd de geitenkaas, vijgen en de sjalot in dunne plakken en leg dit samen met de aardpeer, en de truffel aardappel op de pizza

En klaar is Kees, Henk, Jan of wie er ook mee bezig is! Easy peasy, en binnen enkele minuten op tafel. Laat de dag maar komen, wij starten in ieder geval super gezond.

LEES OOK:

Easy Like Sunday Brunch recept: brunch burrito’s 
Easy Like Sunday Brunch recept: zoete aardappel carpaccio

Bron: Magioni pizza | Beeld: Unsplash