Easy like Sunday brunch recept: Yoghurtijs met fruit en granola

Helaas is het weekend alweer bijna voorbij, maar niet voordat we nog genieten van één extra dag zon. En hoe kunnen we dat beter vieren dan met een heerlijke brunch die compleet in het teken staat van deze zonnige dag? Vandaag maken we yoghurtijs snacks met fruit en granola. Hoe lekker klinkt dat? Stap dus snel je bed uit, hul je in je mooiste jurkje en geniet van deze heerlijke snack. Vergeet je niet in te smeren! 😉

Ingrediënten voor 20 snacks

  • 500 gram Griekse yoghurt
  • 5 el citroensap
  • 5 el poedersuiker
  • 150 gram blauwe bessen
  • 50 gram granaatappelpitjes
  • 150 gram granola

Zó maak je het

  1. Meng de Griekse yoghurt met het citroensap en de poedersuiker. Giet het mengsel op een (flexibele) plaat of grote open flexibele (bak)vorm.
  2. Verdeel er de blauwe bessen, de granaatappelpitjes en de granola over. Zet in de diepvries voor minstens 4 uur.
  3. Haal de plaat uit de diepvries en breek het yoghurtijs in stukken (chuncks). Als het niet zo makkelijke gaat, laat de bakplaat dan heel even op kamertemperatuur ontdooien.
  4. Serveer de ijschuncks meteen. Je kan ze ook bewaren in een diepvriesbakje en een ijschunck uitnemen wanneer je er zin in hebt. Smakelijk!

Jummie! Zó ontzettend makkelijk en o-zo lekker! Laten we hopen dat de zon vanaf nu elk weekend zo lekker schijnt, want dit wil je toch elk weekend eten?

LEES OOK:

Oh nee! Zoveel calorieën eet je op je werk
13x de grootste ergernissen aan tafel

 Bron: Southandpepper | Beeld: Southandpepper, Unsplash