Easy like sunday brunch recept: zoete aardappel carpaccio

Een gezonde vegetarische variant op het voorgerecht dat bij menig mens bovenaan de lijst met favorieten staat: de carpaccio. In een restaurant neem je het als voorgerecht, als lunch in een salade of als side dish bij je familiebarbecue. Vandaag gaan we voor een vegetarische carpaccio, van zoete aardappel, bij de brunch. Voor iedere deelnemer een bordje, of als bijgerecht naast de warme afbakbroodjes uit de oven: super healthy en iedereen kan het maken!

Ingrediënten:

  • 2 zoete aardappelen
  • 1 el olijfolie of kokosolie
  • 1 tl zeezout 
  • Handje koriander
  • Handje peterselie
  • ½ kleine witte ui
  • ½  rode peper
  • ½  tl zwarte peper, gemalen
  • 1 el limoenrasp

En voor de dressing:

  • 60 ml water 
  • 60 ml olijfolie 
  • 35 gram ongezouten cashewnoten, geweekt 
  • 45 ml limoensap
  • 1 knoflookteentje
  • 1/2 tl zeezout 

Good food, Good mood 

En zo maak je het:

  1. Was als eerst de aardappelen.
  2. Snijd ze in dunne plakken.
  3. Marineer de plakken met olie en zout.
  4. Leg ze in de pan en gril ze tot er streepjes op komen.
  5. Hak ondertussen de koriander, peterselie, ui en rode peper in stukjes.
  6. Leg de gegrilde zoete aardappel op een mooie schaal.
  7. Strooi de rest van de ingrediënten er overheen, ook de zwarte peper en limoensap.

Vervolgens ga je aan de slag met de dressing:

  1. Stop alle ingrediënten in een blender
  2. Mis het geheel tot een fijngemalen massa
  3. Schenk de dressing over de carpaccio.

Serveer je carpaccio van zoete aardappel bijvoorbeeld met wat warme broodjes, vers beleg, jus d’orange en een frisse salade. Voilà! Eet u smakelijk.

LEES OOK:

OMG! KFC lanceert pizza met fried chicken crust
Japanse noedelsalade met sesamdressing
Yes please: brownies in je brievenbus!

Bron: Rens Kroes | Beeld: Rens Kroes/Emma Peijnenburg, Unsplash

Easy like sunday brunch recept: zoete aardappel carpaccio

Een gezonde vegetarische variant op het voorgerecht dat bij menig mens bovenaan de lijst met favorieten staat: de carpaccio. In een restaurant neem je het als voorgerecht, als lunch in een salade of als side dish bij je familiebarbecue. Vandaag gaan we voor een vegetarische carpaccio, van zoete aardappel, bij de brunch. Voor iedere deelnemer een bordje, of als bijgerecht naast de warme afbakbroodjes uit de oven: super healthy en iedereen kan het maken!

Ingrediënten:

  • 2 zoete aardappelen
  • 1 el olijfolie of kokosolie
  • 1 tl zeezout 
  • Handje koriander
  • Handje peterselie
  • ½ kleine witte ui
  • ½  rode peper
  • ½  tl zwarte peper, gemalen
  • 1 el limoenrasp

En voor de dressing:

  • 60 ml water 
  • 60 ml olijfolie 
  • 35 gram ongezouten cashewnoten, geweekt 
  • 45 ml limoensap
  • 1 knoflookteentje
  • 1/2 tl zeezout 

Good food, Good mood 

En zo maak je het:

  1. Was als eerst de aardappelen.
  2. Snijd ze in dunne plakken.
  3. Marineer de plakken met olie en zout.
  4. Leg ze in de pan en gril ze tot er streepjes op komen.
  5. Hak ondertussen de koriander, peterselie, ui en rode peper in stukjes.
  6. Leg de gegrilde zoete aardappel op een mooie schaal.
  7. Strooi de rest van de ingrediënten er overheen, ook de zwarte peper en limoensap.

Vervolgens ga je aan de slag met de dressing:

  1. Stop alle ingrediënten in een blender
  2. Mis het geheel tot een fijngemalen massa
  3. Schenk de dressing over de carpaccio.

Serveer je carpaccio van zoete aardappel bijvoorbeeld met wat warme broodjes, vers beleg, jus d’orange en een frisse salade. Voilà! Eet u smakelijk.

LEES OOK:

OMG! KFC lanceert pizza met fried chicken crust
Japanse noedelsalade met sesamdressing
Yes please: brownies in je brievenbus!

Bron: Rens Kroes | Beeld: Rens Kroes/Emma Peijnenburg, Unsplash