Easy like Sunday: chocolade oliebollen

oliebollen

We naderen het eind van het jaar en we krijgen steeds meer zin in een lekkere oliebol met poedersuiker. Nu moeten we zeggen dat we de standaard oliebol van de gebakkraam in de stad wel een klein beetje zat zijn, wij zijn wel toe aan iets nieuws! Wat dacht je van een chocolade oliebol? We zijn aan de slag gegaan en hebben een heerlijk recept voor je. Ga jij het proberen? Yum!

Chocolade oliebollen

Ingrediënten:

  • 250 ml halfvolle melk
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 1 el suiker
  • 300 gram bloem
  • 1 losgeklopt ei
  • 2 liter zonnenbloemolie
  • 2 repen pure chocolade

Bereiding:

  1. Verwarm de melk in een steelpan, laat het lauwwarm worden. Schenk 100 ml melk bij de gist en de suiker in een schaaltje. Laat dit ongeveer 5 minuten staan tot het begint te schuimen.
  2. Doe het bloem in een kom en maak er een kuiltje in. Schenk het gistmengsel, de rest van de melk, het ei en 1 mespunt zout erbij. Klop dit met een garde tot een glad beslag. Dek de mengkom af met een schone theedoek en laat het beslag 1 uur rijzen.
  3. Verhit de olie in een ruime pan of in een frituurpan tot 180 °C.
  4. Schep met twee lepels ronde bolletjes beslag
  5. Druk een stukje chocolade in het deeg en zorg ervoor dat het oliebollenbeslag er goed omheen zit.
  6. Laat het beslag voorzichtig in de olie zakken. De oliebollen draaien vaak vanzelf bijna om, maar je kunt ze nog een zetje geven als een zijde goudbruin is.
  7. Neem de chocolade oliebollen uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Wat poedersuiker erop en eet smakelijk!

It’s shopping time!

Bodyflirt
BONPRIX
€69,99

ComeGetFashion
COMEGETFASHION
€29,99

Visions
SCHUURMAN SCHOENEN
€59,99 49,99

Parfois
WEHKAMP
€39,99

Bpc Bonprix Collection
BONPRIX
€24,99

ComeGetFashion
COMEGETFASHION
€12,99

Bron: Allerhande, Koopmans | Beeld: Pixabay