Easy like sunday: courgette-kaasquiche met olijven

courgette-kaasquiche

Het is zondag en dat betekent dat het tijd is voor een Easy Like Sunday! Vandaag staat er een heerlijke quiche op het menu, namelijk: courgette-kaasquiche met olijven. Hmm, bij ons loopt het water al in de mond bij het schrijven van dit recept. Het is een eenvoudige maaltijd die zeker het proberen waard is. Een op en top Frans recept, heerlijk voor een avond met vrienden onder het genot van een glas wijn. Wij zijn benieuwd wat jullie ervan vinden. Let’s try out!

Courgette-kaasquiche met olijven

Ingrediënten

  • 200 g tarwebloem
  • 1 tl zout
  • 1 tl peper
  • 100 g boter
  • 5 eieren
  • 1 el koud water
  • 40 g pijnboompitten
  • olijven
  • 2 tenen knoflook
  • 4 el olijfolie
  • 3 courgettes
  • 125 ml verse slagroom
  • 100 g mozzarella
  • 1 tomaat
  • aluminium quichevorm (28 cm)

Zo maakt je het!

  1. Doe de bloem, zout en peper in een kom. Snijd de boter in stukjes en voeg toe. Maal het tot een kruimelig deeg met een staafmixer of keukenmachine.
  2. Voeg 1 ei en het water toe. Mix het tot een geheel. Indien nodig voeg je nog 1 el water toe.
  3. Haal het deeg uit de kom of keukenmachine en kneed het kort met je handen tot een bal.
  4. Laat het in vershoudfolie 30 min. rusten in de koelkast.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder boter of olie. Laat de pitten vervolgens afkoelen op een bord.
  6. Vervolgens snijd je de knoflook fijn en meng je de stukjes met olijfolie in een schaal. Breng het op smaak met peper en zout.
  7. Snijd de courgettes in de lengte in plakken van 1/2 cm breed. Pak ze met het olie en knoflookmengsel in een grillpan.
  8. Meng de pijnboompitten erdoor.
  9. Klop de rest van de eieren los met de slagroom en breng het geheel op smaak met peper.
  10. Bestuif het werkblad en de deegroller met bloem. Rol het deeg uit tot een ronde lap (32 cm) en bekleed hier de quichevorm mee.
  11. Vervolgens prik je met een vork gaatjes in de bodem en verdeel je de courgette over de bodem. Verdeel de mozzarella erover en schenk het eimengsel erop. Ten slotte snijd je de olijven in stukjes en versier je de taart ermee.
  12. Bak de quiche in ca. 45min gaar. Snijd ondertussen de tomaat in kleine stukjes.
  13. Haal de quiche uit de oven en serveer het met stukjes tomaat.

Smakelijk eten!

Shop de outfit!

Giacomo
WEHKAMP
€199,95

Mango
WEHKAMP
€29,99

Visions
SCHUURMAN SCHOENEN
€89,99 60,00

Estée
WEHKAMP
€28,99 24,69

Scotch & Soda
SCOTCH & SODA
€59,95

Sacha
WEHKAMP
€54,99 43,99

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

Bron: Allerhande | Beeld: Unsplash