Easy like sunday: garnalencocktail

garnalencocktail

Een Hollands voorgerechtje dat iedereen kent, altijd een succes met kerst of een ander feestelijke gelegenheid. We hebben het natuurlijk over de garnalencocktail. Een garnalencocktail is heerlijk als voorgerecht voor een chic gangendiner. Én ook nog eens super makkelijk om te bereiden. Het is een kwestie van een paar ingrediënten op een leuke manier serveren. Dus mocht je met de feestdagen nog geen voorgerecht hebben bedacht, probeer dan zeker dit recept uit. Lust je een ingrediënt niet, dan kun je het gemakkelijk voor een ander ingrediënt vervangen en het zal zeker smaken. Bon appétit!

garnalencocktail

Garnalencocktail

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1,5 el whisky
  • 2 el mayonaise
  • 1 el ketchup
  • 2 el roomkaas naturel
  • 1 tl tabasco red peppersauce
  • 300 g granaatappel pitjes
  • 12,5 g verse bieslook
  • 100 g ijsbergsla
  • 250 g cocktailgarnalen
  • snufje zout
  • snufje peper
  • 1 limoen
  • 4 whiskyglazen

Zo maak je het!

  1. Meng de whisky, mayonaise, ketchup en roomkaas in een kommetje tot een egale saus.
  2. Breng de saus op smaak met tabasco.
  3. Snijd de bieslook fijn en meng het met de sla en 3/4 van de garnalen.
  4. Verdeel het over de glazen.
  5. Schep de saus erop en verdeel de rest van de garnalen.
  6. Haal de granaatappel pitjes uit de granaatappel en versier de cocktails met de pitjes, een schijfje limoen, zout en peper.
  7. Now you’re ready to eat!

Shop de look!

My Jewellery
MY JEWELLERY
€69,95 48,97

Esprit
WEHKAMP
€59,99

Tommy Hilfiger
HUDSON’S BAY
€119,00 83,30 

Nubikk
ARENDONK
€199,99

Chloé
DE BIJENKORF
€1150,00

Fashionology
DE BIJENKORF
€54,00

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

 

Bron: Allerhande | Beeld: Pixabay, Unsplash