Dit gebeurt er als je iedere dag avocado eet

Eet jij ook regelmatig avocado’s? Op de redactie kunnen we geen genoeg krijgen van deze romige vrucht. We stoppen ‘m in onze salade, maken er guacamole van en eten het als spread op brood. Maar wist je al dat je prima elke dag avocado kunt eten? En wel om de volgende redenen!

#1 Je vermindert de kans op kanker

Uit onderzoek blijkt dat elke dag avocado eten de kans op onder andere mondkanker, borstkanker en prostaatkanker verkleint. De wonderstoffen in avocado die hiervoor zorgen zijn fytochemicaliën. Daarnaast schijnen ze een stof te bevatten die een positief effect heeft op de behandeling van leukemie. Kleine kanttekening: voor harde bewijzen is nog aanvullend onderzoek nodig.

#2 Het helpt veroudering tegen te gaan

Ja, echt. Er zitten verschillende stoffen in avocado (zoals carotenoïden en luteïne) die ervoor zorgen dat het verouderingsproces wordt afgeremd. Hoera! Dezelfde voedingsstoffen helpen bovendien om problemen met je zicht te voorkomen én ze beschermen tegen UV-straling. Hiermee helpen ze ook om je huid zacht en gezond te houden.

#3 De kans op hart- en vaatziekten wordt verkleind

De combinatie van het hoge gehalte aan onverzadigde vetten en juist het lage gehalte aan verzadigde vetten helpt hierbij. Het zorgt ervoor dat je LDL-cholesterol verlaagt en je HDL-cholesterol in balans blijft. Bovendien zorgen avocado’s ervoor dat je insulinegevoeligheid verbetert. De anti-oxidanten in avocado helpen daarnaast ontstekingen voorkomen.

#4 Het helpt je gewicht verliezen

Hebben we je aandacht? Hoewel avocado’s relatief gezien veel calorieën bevatten (zo’n 350 per stuk) en aardig wat vet, kunnen ze je toch helpen kilo’s kwijt te raken. Hoe dat zit? De vezels in de vrucht zorgen ervoor dat je snel verzadigd bent. Eet je bijvoorbeeld een avocado bij de lunch dan is de kans groot dat je in de middag minder snackt. Uit diverse onderzoeken blijkt bovendien dat mensen die regelmatig een avocado eten een lager BMI hebben en een smallere taille. Vet eten om vet te verliezen; het kan dus!

Overdrijf het trouwens niet: iedereen weet dat te veel van iets, nooit goed is! Maar dat je avocado prima aan je boodschappenlijstje kunt toevoegen, mag duidelijk zijn. En waanzinnig lekker is ‘ie ook!

Bron: Lifehack | Beeld: Unsplash

Shop de look!

Scotch & Soda
SCOTCH & SODA
€34,00

Scotch & Soda
HUDSON’S BAY
€139,95 69,97

Vans
HUDSON’S BAY
€95,00

Myomy
MARINGTON
€189,95

Lancôme
HUDSON’S BAY
€26,00

Rosefield
ROSEFIELD
€99,00

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

Download de IOS app
Download de Android app