Health: wat gebeurt er als je geen suiker meer eet?

suiker

Met elk nieuw jaar vertellen we ons zelf dat we gezonder moeten eten. Uiteindelijk verschuift dit elke keer door naar een nieuwe maand (typisch hè?). Maar we komen nu wel op een punt aan dat het tijd is voor verandering. Wordt 2019 dan eindelijk het jaar dat we gaan stoppen met het eten van suiker? Als je dit strenge dieet gaat volgen moet je wel voorbereid zijn. Er verandert namelijk behoorlijk veel dus we gaan je vertellen how this is going down.

Dit gebeurt er als je geen suiker meer eet

#1 Je zult veel denken aan suiker

Let’s get the obvious out of the way. Natuurlijk ga je veel denken aan en verlangen naar suiker. Dit is dan ook helemaal niet gek. Je moet gewoon even afkicken. Suikers werken als een verslaving. Vooral je favoriete snoepjes zoals chocolade zul je het eerst gaan missen. Sta er dan ook niet van te kijken als je gedachte afleidt tijdens die ene saaie presentatie.

#2 Het zal moeilijk worden

Ja, dit is waarschijnlijk nog meer obvious: maar het wordt lastig en vooral aan het begin. Een hardnekkige gewoonte is altijd moeilijk af te leren dus dat zal in dit geval ook zo zijn.  Denk dan ook meer aan de positieve veranderingen van je dieet. Op deze manier wordt het iets makkelijker!

#3 Uiteindelijk stoppen je cravings

Nu gaan we dus door op de positieve punten. Ik hoor jullie al denken, is er eigenlijk wel iets positiefs aan zo’n dieet? Ja, want na vier weken stoppen deze verlangens naar zoetigheid en ben je beter aanspreekbaar. Het zal steeds makkelijker worden om een lekkernij te weigeren als iemand het je aanbiedt. Niet alleen omdat het moet maar ook omdat je het wilt.

#4 Je zult je anders gaan voelen

Na alle cravings, mood swings en andere gevechten zul je jezelf veel beter gaan voelen. De meeste mensen vallen ook af van dit dieet en dat doet je dan ook meteen goed. Sommige mensen slapen zelfs beter en hebben meer energie. De ander krijgt zelfs een betere concentratie. Je zult dan ook minder hoofdpijn hebben en minder snel trek hebben. Je huid zal meer stralen en egaler zijn na een tijdje te zijn gestopt.

#5 Je dieet gaat in zijn geheel veranderen

Als je suiker blijft verbannen van je dagelijkse eetgewoontes zal dit je ook een beter dieet brengen. Je gaat meer letten op producten waarin suiker zit verwerkt en op deze manier gezonder gaan eten. Ook zullen bepaalde dingen die je vroeger niet zoet vond, nu veel zoeter smaken. Bepaalde dingen zul je ook te zoet vinden waardoor je ze niet meer hoeft. Handig toch? Wij vinden het zo’n goed idee dat we het misschien wel zelf willen uitproberen…

Let’s shop!

Mango
WEHKAMP
€99,99 79,99

Zizzi
NAVABI
€20,99

Josh V
JOSH V
€119,99 60,00

Graceland
WEHKAMP
€34,99

Parfois
WEHKAMP
€32,99

Rosefield
ROSEFIELD
€49,50

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

Bron: Byrdie, Freshhh, Verantwoord afvallen | Beeld: Getty Images