Dit moet je proeven: gezond bananenbrood

Wij worden blij van lekker eten en al helemaal wanneer het super healthy is. Nu ben ik persoonlijk ook niet vies van een tussendoortje. To be honest: ik zou de hele dag van tussendoortjes kunnen leven. Maar om in shape te blijven is het naast sporten wel van belang om ook gezond te eten. Gelukkig staat het internet tegenwoordig vol met gezonde recepten, maar zelf experimenteren blijft altijd het leukst.

Recept voor gezond bananenbrood

Na eindeloos (lees: 3 keer) uitproberen, heb ik uiteindelijk het perfecte recept voor een gezond bananenbrood uitgevonden. Trust me, na dit recept wil je nooit meer een andere variant. Wil jij mijn recept voor bananenbrood ook een keer uitproberen? Dat kan, want ik schreef alles voor je uit. Ook voor de keukenprinsesjes met twee linkerhanden is dit recept poepie-simpel. Enjoy!

Ingrediënten:

  • 3 bananen
  • 60 gram pitloze dadels
  • 150 gram havermout
  • 3 eieren
  • Handje vol noten (bijvoorbeeld walnoten of pecannoten)
  • Eventueel een handje vol rozijnen (aanrader!)
  • een theelepel bakpoeder

Zo maak je het:

  1. Laat je oven voorverwarmen.
  2. Maal de havermout in een keukenmachine (of staafmixer) fijn.
  3. Voeg een theelepel bakpoeder bij de fijne havermout.
  4. Meng vervolgens de bananen en de dadels tot een glad geheel. Ook hier kun je kiezen om een keukenmachine of staafmixer te gebruiken, beide werken prima.
  5. Voeg de dadels en de bananen toe aan de kom met het fijne havermout.
  6. Klop de eieren en voeg deze daarna samen in de kom met de overige producten.
  7. Snijd de noten tot kleine stukjes en voeg deze hier ook aan toe. Tip: bij sommige noten is het best lastig om deze te snijden. In dit geval stop je de noten in een boterhamzakje en sla je deze fijn met de bolle kant van een lepel.
  8. Als je wel voor de rozijnen kiest, voeg je deze ook toe aan het mengsel.
  9. Vet het cakeblik in en giet hier vervolgens het mengsel van het bananenbrood in.
  10. Zet het cakeblik in de oven. De heteluchtoven zet je op 180 graden en ongeveer 50 minuten.
  11. Na de 50 minuten laat je het bananenbrood 10 minuutjes afkoelen. Ik begrijp dat moeite kost om niet toe te tasten, maar it’s worth the wait.

Gezond bananenbrood maken is nog nooit zo makkelijk geweest! Voor wie ga jij ‘m maken?

Shop hier essentials voor in je kast!

Mango
WEHKAMP
€29,99

Rainbow
BONPRIX
29,99 23,99

Envii
DE BIJENKORF
130,00 65,-

My Jewellery
MY JEWELLERY
€14,95

Mango
DE BIJENKORF
€35,99

Rainbow
BONPRIX
12,99 9,99

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

Easy like Sunday brunch recept: yoghurtijs met fruit en granola
Vieruurtje: Chocolate chip cookie met Tony’s chocolonely 

Beeld: Getty Images