Huh? Je moet eigenlijk de komkommer eerst pletten

Ondanks dat ik geen ware souschef ben, weet ik wel veel over koken. Ik weet hoe je moet bakken, grillen, koken en zelfs snijden. En als we mijn wekelijkse ruzie met de avocado vergeten (stomme pit ook!), durf ik wel te zeggen dat ik meer kan dan een gemiddelde student. Of nou ja, ik dacht dat ik veel wist. Want ik ben nu op het feitje gekomen dat je een komkommer eerst moet pletten, en dat is brand new information!

Pletten is het nieuwe snijden

Komkommer is altijd lekker fris en hierdoor ideaal voor in de salade. Voorheen sneed ik het groene grut nog altijd in blokjes, maar dat kan ik beter niet meer doen. Neen, komkommer moet je eerst pletten! Dit zorgt namelijk voor meer smaak en zo haal je het beste uit de dressing en de kruiden die je toevoegt. Aha!

En hoe je de komkommer dan plet? Simpel: op dezelfde manier als je een knoflook plet. Leg een groot snijmes plat op de komkommer en duw hier voorzichtig op. Pas ná het pletten snijd je de komkommer in kleinere stukjes. En nog zo’n handige Harry tip: voor meer smaak en een frissere kleur, kun je een beetje zout over de stukjes komkommer strooien en in de koelkast zetten.

Ik vraag me nu wel af wat ik nog meer fout doe… Hier word je toch hartstikke onzeker van?

Shop de favorieten uit de shop!

Whistles
DE BIJENKORF
€169,00

Dr. Martens
SARENZA
€157,50

Heine
OTTO
€59,95

Yves Saint Laurent
DE BIJENKORF
€38,50

Valentino Handbags
OMODA
€89,95

Orelia
DE BIJENKORF
€36,00

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

Easy like Sunday brunch: Yoghurtijs met fruit en granola
Klaar met koffie? Probeer deze energiebommen eens 

Bron: NSMBL | Beeld: Unsplash