Koffie of cappuccino? Zo (on)gezond zijn ze

Ik denk dat een groot deel van Nederland haar dag begint met een goede bak koffie of cappuccino. Als we gehaast zijn en het kopje moeten overslaan, voelen we toch dat we vanaf een uurtje of tien beginnen in te kakken. Help! Dat mag natuurlijk niet gebeuren gezien die enorme waslijst aan taken die je voor het einde van de dag moet hebben afgerond. Op naar de automaat dan maar, ook al heb je liever je eigen verse bonen koffie. Heerlijk, de geur van de bonen en het gevoel dat de koffie je lichaam een enorme boost aan energie geeft.

“You can do it” – Coffee

Af en toe willen we weleens wat afwisseling of hebben we een periode waarin we even flauw zijn van de ‘normale’ koffie en overstappen naar een variant met een schuimlaag. Wat dacht je van een heerlijke latte? Of cappuccino waar een hartje van schuim bovenop ligt. Een mega trend, die latte-art, en ó-zo lekker! Helaas bevatten de helft van de etenswaren die wij lekker vinden vaak nét wat meer calorieën dan we hopen. Je voelt het misschien al aankomen: een cappuccino telt véél meer calorieën dan een gewone koffie. Au. Ja, het is misschien verstandig om er even bij te gaan zitten, want hier komt-ie: in een gewone zwarte koffie zit slechts 1 calorie, terwijl een cappuccino met magere melk er 35 telt. Houd je nog even vast, want een cappuccino met volle melk bevat bijna het dubbele, namelijk 62 calorieën per kopje.

Gemiddeld is een cappuccino goed voor zo’n 10% van de dagelijkse hoeveelheid vet die we naar binnen mogen schuiven. In één kopje zit namelijk 6,3 gram vet. Of dit reden genoeg is om je cappuccino om te ruilen voor een ‘normale’ koffie is een afweging die je zelf moet maken. Hij smaakt wel super lekker, maar is het de calorieën waard?

Shop de nieuwste items

Mango
WEHKAMP
€49,99

Mango
DE BIJENKORF
€89,99

Clarks Originals
DE BIJENKORF
€120,-

Bpc Bonprix Collection
BONPRIX
€24,99

Diamond Point
DE BIJENKORF
€140,-

Thierry Mugler
DE BIJENKORF
€59,50

✰ Shop meer fashion in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

Oh my! Er bestaat een red velvet chocoladereep en je koopt hem hier
Feit of fabel: sporten met make-up op is slecht
Science days: je maaltijd smaakt beter wanneer je er foto’s van maakt

Bron: Feeling | Beeld: Unsplash