Sweet Sunday: malteser cheesecake zonder oven

Wie is er nou niet dol op lekkere recepten? Deze no-bake Malteser cheesecake is het antwoord op al jouw cravings. Het is zoet, bevat chocola en bevat naast de zachte structuur van de roomkaas ook nog eens een lekkere bite. Een keukenprinses hoef je niet te zijn om deze lekkernij in elkaar te zetten. Harten zul je wel gegarandeerd veroveren met deze kaastaart.

Malteser cheesecake

Het voordeel van deze kaastaart is dat er geen oven aan de pas komt. Je hoeft je dus niet druk te maken dat je de Malteser cheesecake verbrand, of juist dat de binnenkant gaat klonteren tot een soort geroerbakt ei. Deze monchoutaart is daarom foolproof. Je smelt de ingrediënten, roert alles door elkaar en zet het in de koelkast. Een cheesecake maken is nog nooit zo makkelijk geweest. Deze lekkernij is daarom perfect voor feestjes en verjaardagen omdat je het de avond van tevoren kunt maken. Laat het in de nacht opstijven in de koekkast, en laat het 15 min voordat je het wil serveren op kamertemperatuur komen. Kortom: deze Malteser cheesecake is zo makkelijk te maken, een kind zou het zelfs kunnen doen. Het is daarom ook super leuk dit recept met je kleintjes te maken.

Wat heb je nodig?

 • 200 gram koekjes naar keus (of probeer vanille oreo’s)
 • 125 gram boter
 • 75 gram melkchocolade
 • 75 gram witte chocolade
 • 400 gram roomkaas (met voorkeur monchou)
 • 400 gram mascarpone
 • 300 gram Maltesers, zowel heel als in stukjes gehakt
  Extra: met bakpapier bekleedde springvorm Ø 24 cm,
 • Naar keus: opgeklopte slagroom

Stappenplan om Malteser cheesecake te maken

 1. Bekleed je springvorm met keukenpapier.
 2. Smelt de boter.
 3. Hak de koekjes fijn in een keukenmachine en voeg vervolgens de boter toe. Meng het nog een keer. Heb je geen keukenmachine? Plaats de koekjes tussen een keukendoek en sla ze fijn met een deegroller. Plaats vervolgens de kruimels in een klein schaaltje en meng de gesmolten boter door het koekkruim.
 4. Verdeel het koek- en botermengsel over de bakvorm. Druk deze stevig aan, vooral in de hoekjes, met een lepel zodat het een stevige bodem wordt. Plaats de vorm vervolgens in de koelkast om af te koelen.
 5. Smelt de witte- en melkchocolade samen in een kom.
 6. Neem een grote kom. Meng de mascarpone en monchou met een spatel. Voeg vervolgens de gesmolten chocolade toe aan het roomkaasmengsel. Meng alles tot een gladde massa.
 7. Hak een deel Maltesers fijn, het andere deel laat je heel. Verdeel de Maltesers door het mengsel heen.
 8. Verdeel het mengsel over de springvorm. Laat deze minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
 9. Haal de Malteser cheesecake 15 minuten voordat je het wilt eten uit de koelkast. Bestrooi de bovenkant met wat extra Maltesers en serveren maar! Wil je echt indruk maken op je gasten of jezelf? Meng wat verkruimelde Maltesers door de opgeklopte slagroom en verdeel deze over de cheesecake. Sprinkel nog wat extra Maltesers op de slagroom en genieten maar!

Beeld: Pixabay, Unsplash

Shop onze favoriete items!

Only
TER HORST VAN GEEL
€49,90

Calvin Klein
DE BIJENKORF
€29,90

My Jewellery
MY JEWELLERY
€34,95

Nubikk
VAN ARENDONK
€189,99

Carol J
NOLTEN
€109,95

Cluse
DE BIJENKORF
€99,95

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰