Nationale Week Zonder Vlees: Frisse guilt-free veggie burger

Het is zover: de Nationale Week Zonder Vlees! Inmiddels hebben ruim 27.000 mensen zich ingeschreven, doen er meer dan 500 restaurants, bedrijfskantines, pompstations, scholen en universiteiten mee en gaat er echt iets gebeuren. Wat een fantastisch initiatief, nietwaar? Deze hele week delen wij, elke dag een vleesloos recept die is ontwikkeld door een foodblogger in samenwerking met Garden Gourmet. Zo kun je zelf ervaren dat een dagje geen vlees leuk, makkelijk en vooral héél lekker is. Vandaag op het menu: Frisse guilt-free veggie burger à la Emiels Kitchen. Geniet!

Ingrediënten:

Voor 2 personen

  • 2 burgers Deluxe XL Garden Gourmet
  • 2 volkorenbroodjes met pompoen- en zonnebloempitten
  • 100 gram feta
  • 1 rode ui
  • 1 courgette
  • 1-2 tomaten
  • 1 avocado
  • 1 krop sla
  • 1 mango
  • 4 el wortel-gember spread
  • 4 el pinda-munt dressing

Pinda-muntdressing

  • 3 el pindakaas
  • 4 el tamari of sojasaus
  • 2 el ahornsiroop
  • een flinke hand munt
  • scheut water naar wens

Wortel-gemberspread

  • 200 gram gekookte wortelen
  • 1 el gembersiroop

Bereidingswijze:

  • Voor de pinda-munt dressing: snijd de munt zeer fijn. Meng deze vervolgens met de pindakaas, tamari, ahornsiroop en eventueel een scheut water naar wens. Houd deze dressing apart.
  • Voor de wortel-gemberspread: pureer de wortelen met een lepel gembersiroop. Proef of deze naar wens is, en voeg anders nog wat peper en zout toe. Houd de wortel-gemberspread apart.
  • Snijd de courgette in plakken en grill deze in een laag olie in een grillpan.
  • Snijd de tomaat, mango, avocado en rode ui in dunne plakken. Houd deze apart totdat je de burger gaat stapelen.
  • Bak ondertussen de burger in een koekenpan goudbruin.
  • Halveer het broodje en smeer een laag wortel-gemberspread op de bodem.
  • Bouw de burger als volgt op: begin met een krop sla, vervolgens de burger, 1 à 2 plakken tomaat, gegrilde courgette, mango, avocado en rode ui.
  • Verdeel vervolgens de pinda-dressing over de burger. Maak de burger af met verkruimelde feta en genieten maar!