Nationale Week Zonder Vlees: Vegetarische falafel bowl met zoete aardappel en hummus

Het is zover: de Nationale Week Zonder Vlees! Inmiddels hebben ruim 27.000 mensen zich ingeschreven, doen er meer dan 500 restaurants, bedrijfskantines, pompstations, scholen en universiteiten mee en gaat er echt iets gebeuren. Wat een fantastisch initiatief, nietwaar? Deze hele week delen wij, elke dag een vleesloos recept die is ontwikkeld door een foodblogger in samenwerking met Garden Gourmet. Zo kun je zelf ervaren dat een dagje geen vlees leuk, makkelijk en vooral héél lekker is. Vandaag op het menu: Vegetarische falafel bowl met zoete aardappel en hummus à la Eat Pure Love. Geniet!

Ingrediënten:

Voor 2 personen

  • een bakje falafel classic Garden Gourmet
  • een bakje hummus pikant Garden Gourmet
  • 150 gr veldsla of bladspinazie
  • 50 gr ongezouten geroosterde amandelen, grofgehakt
  • 25 gr sesamzaadjes
  • 100 gr boekweit, gekookt en even opgebakken
  • 1 middelgrote geroosterde zoete aardappel
  • 150 gr geroosterde bloemkoolroosjes
  • 2 geroosterde wortelen
  • 1 blikje biologische kikkererwten, afgespoeld, uitgelekt en drooggedept
  • snuf zout
  • zwarte peper
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • een halve avocado, in plakjes
  • olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Doe de blokjes zoete aardappel en plakjes wortel samen met de bloemkoolroosjes en de kikkererwten in een kom.
  3. Giet hier royaal olijfolie overheen en meng even goed zodat alle groente bedekt is met een laagje olijfolie.
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid hierover de groenten. Breng op smaak met wat peper en zout en
  5. de kruiden. Rooster de groente gaar in ongeveer 20 minuten.
  6. Kook de boekweit volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  7. Bak nu ook de falafel balletjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  8. Halveer de avocado en verwijder te pit. Lepel de avocado uit en snijd het vruchtvlees in partjes.
  9. Nu kun je jouw falafel bowl gaan maken. Begin met de sla en verdeel de rest van de ingrediënten er gewoon over. De sesamzaadjes en amandelen strooi je er als topping over.