Nutella heeft stiekem het recept veranderd en fans worden gek

Wie kent Nutella niet? De heerlijke chocoladepasta die lekker is op pannenkoeken, waffels, crêpes, brood en ga zo maar door. Nutella maakt je hele dag goed en de smaak kunnen we zo weer voor ons halen. Yummy! Maar het kan zo maar eens zijn dat je volgende boterham met deze goddelijke pasta ineens heel anders smaakt. Én er heel anders uitziet. Het recept is namelijk veranderd en fans zijn hier allesbehalve blij mee!

Everthing is better with Nutella

Oh nee! Ferrero Rocher, het geniale brein achter deze heerlijke chocoladepasta, heeft het recept na jaren veranderd. En de pasta ziet er veel lichter uit en smaakt ook nog eens veel zoeter. Volgens een consumentenorganisatie uit Duitsland is de chocoladepasta veel minder vet, maar zit er wel meer suiker in. En Twitter barst helemaal los, want niemand wilt natuurlijk hun favoriete broodbeleg kwijt.

Ferrero Rocher wil niet los laten of ze ook echt wat aan hun recept hebben veranderd, maar als je de nieuwe variant met de oude gaat vergelijken zijn er zeker wel verschillen. In de oude pot zat namelijk maar 7,5 procent magere melkpoeder en in de nieuwe zit er 8,5 procent in. De Duitse consumentenorganisatie vermoedt dat dit heeft gezorgd voor de lichtere kleur doordat er minder cacao in zit. De reden van het minderen van cacao zou kunnen komen doordat chocolade steeds duurder wordt. De boeren kunnen namelijk de grote vraag niet aan omdat er steeds minder cacao te verkrijgen is. Maar Ferrero Rocher, zeg dat dan! Wij beloven niet gek te worden… De eerste tien minuten dan.

Laten we hopen dat de smaak gewoon hetzelfde is gebleven, want ik kan mij geen dag voorstellen dat ik dit lekkere smeersel niet op mijn boterham smeer.

LEES OOK:

Oh my! Starbucks lanceert een speciale cup voor de feestdagen! 
Oops! We eten Toblerone dus helemaal verkeerd
Hier worden we echt niet vrolijk van! Dit is hoeveel calorieën een chocoladepepernoot bevat 

Bron: Nieuwsblad | Beeld: Getty Images