Oh my goth! Er bestaat zwarte wijn

Glitterbier, blauwe wijn en zelfs Ryan Gosling in je koffie: van sommige dingen moet je gewoon afblijven. Niet mee experimenteren, maar gewoon oud en vertrouwd laten. Tenminste, dat dacht ik altijd. Want ondanks dat ik nogal afwachtend was met de blauwe wijn, is er nu een nieuwe wijn-trend waar ik wel heel benieuwd naar ben: zwarte wijn. Eindelijk een wijn die matcht bij mijn garderobe. YES!

Black is the new black

Je leest het goed: er is een new kid on the block. Voortaan drinken we onze wijn zwart, mijn inner goth is daar heel blij mee! En wees niet bang: er komen geen chemische stoffen aan te pas, het is namelijk gewoon pure wijn. Pure zwarte wijn, dat dan weer wel! In de fles ziet het er misschien niet zo uit, maar als je het eenmaal hebt ingeschonken is je glas gevuld met dit duistere zwarte goedje. Oh my, stel je eens voor hoe dat eruitziet!

De zwarte wijn is stiekem eigenlijk een extreem donkere soort rode wijn, en gemaakt van de Malbec en Saperavi druiven. Deze druiven zijn vooral te vinden in gebieden als Frankrijk of Georgia (US). En als we de Washington Post moeten geloven, heeft de zwarte wijn verschillende smaken, maar is de hoofdsmaak braam. Jum!

Wij zijn heel benieuwd hoe deze wijn smaakt, en zullen zeker een bezoekje brengen aan een speciaalzaak. Dit is toch het perfecte drankje voor op de zaterdagavond?

Shop de mooiste zwarte items uit de shop!

Selected Femme
OTTO
€59,99

Pieces
OTTO
€29,99

Vans
Men at Work
€84,99

Quay Australia
DESIGNERFASHION
€55,00

Rainbow
BONPRIX
€47,99

America Today
DE BIJENKORF
89,99 67,49

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

Is chocoladewijn het nieuwe winterdrankje
OMG! In Italie staat een wijnfontein waar je 24/7 (gratis) wijn kunt scoren

Bron: Washington Post | Beeld: Unsplash