OMG! In Italië staat een wijnfontein waar je 24/7 (gratis!) wijn kunt scoren

Of we in onze welverdiende vakantie willen genieten van wat alcoholische versnaperingen? Oh, met álle liefde! Een paar wijntjes bestellen op een gezellig terras, daar worden wij persoonlijk heel vrolijk van. Maar wat dacht je van deze: een heuse wijnfontein waar je de hele dag door wijn kunt scoren. Gratis. Inderdaad ja, hoe fantastisch is dat?! Dit alles klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar in het Italiaanse stadje Caldari di Ortona wordt onze droom écht werkelijkheid. Enkeltje naar het zonnige Italië dan maar?

Hakuna moscato! It means drink wine.

De fontein uit onze dromen is vorig jaar geopend, en spuit werkelijk waar de hele dag de lokaal geproduceerde rode wijn ‘Montepulciano d’Abruzzo’. Dit wijntje is gemaakt van de Montepulciano-druif. Het enige wat je mee hoeft te nemen wanneer je het plaatsje Caldari di Ortona (in Abruzzo, een streek in het Zuiden van Italië) bezoekt, is een glas. En als je het écht bont wilt maken, kan een fles natuurlijk ook!

Wijntje erbij?

Iedere wijnliefhebber kan zich natuurlijk naar de fontein begeven en genieten van heerlijke druivensapjes in overvloed. Maar, de wijngaard waarschuwt wel dat het geen plek is om je eens even ladderzat te drinken, met alle gevolgen van dien. Ze hopen vooral dat het een plek wordt waar vooral echte wijn-lovers en pelgrims op af komen. Proost, hè!

LEES OOK:

Dit is hét perfecte accessoire voor alle wijnliefhebbers
Girls night out? Bij deze leuke cocktailbars moet je zijn!

Beeld: Pinterest