Ook zo’n enorme hekel aan kaas? Dit is de reden!

kaas

De meeste Hollanders zijn niet vies van een lekker plakje kaas, maar geloof me: er zijn ook genoeg mensen die het exportproduct numero uno van ons land écht niet te hachelen vinden. Van die laatste groep ben ik er één. Mijn afkeer tegen dit zuivelproduct is zó groot, dat ik het liever ook niet met mijn eigen handen aanraak, laat staan dat ik het op eet! En ook een loopje over de markt gaat niet zonder slag of stoot, want wanneer je de kaaskraam nadert en die o-zo overheersende lucht je tegemoet komt… Wegwezen! Natuurlijk vinden de meeste mensen dat ik me gigantisch aanstel, maar wat blijkt nu: wij cheese haters kunnen er dus helemaal niets aan doen!

Dit is de reden waarom je een hekel hebt aan kaas

Uit onderzoek is namelijk gebleken dat je haatgevoelens naar kaas gewoon genetisch bepaald zijn. Dit ondervonden de wetenschappers van Amerikaanse DNA-tester 23andMe. De belangrijkste reden dat mensen een hekel kunnen hebben aan het gele goedje is de (laat ik het zacht uitdrukken) minder plezierige geur. Want ook al springt een handje vol mensen op verjaardagen een gat in de lucht wanneer het kaasplankje of de kaas fondue op tafel wordt gezet, de meesten zijn het er toch met me over eens dat kaas simpelweg stinkt. Wat overigens ook niet heel raar is, want bij de bereiding worden er melkzuurbacteriën aan de melk toegevoegd. En dát zorgt dus uiteindelijk voor die sterke muskusachtige geur.

kaas

Science says…

Maar als het onderzoek van 23andMe moeten geloven, is het dus zo dat sommige mensen over een genenpakket beschikken waardoor ze kaas nu eenmaal enorm vies vinden. Ditzelfde DNA zorgt ervoor dat je koriander naar zeep vindt smaken en dat sommige lichaamsgeuren heel anders ruiken voor iemand anders. Anyway, je kunt stoppen met het ‘kaas leren eten’ en alle soortgelijke lariekoek en adviezen in de wind slaan. Jij en kaas zullen nu eenmaal geen match worden! It’s all in the genes.

Time to shop!

C&A
WEHKAMP
€29,00

Rainbow
BONPRIX
€19,99

Dr Denim
DE BIJENKORF
€50,00

Mason Garments
DE BIJENKORF
€275,00

Furla
DE BIJENKORF
€295,00

Anna + Nina
DE BIJENKORF
€149,95

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

Slecht nieuws: chips is net zo verslavend als drugs
Wait, what? Van eten ruiken kun je dus al aankomen
Culinaire kaasborrelplank voor een feestje

Bron: Nieuws.nl | Beeld: Unsplash