Vieruurtje: Gin Tonic taart met meringue

gin tonic taart

Toe aan een verfrissende taart?  Wij ook! Sterker nog, wij hebben áltijd zin in taart. En wat nu als we dromen laten uitkomen: je favoriete cocktail in een creamy and custard cake; dé Gin Tonic taart met meringue. You’re welcome ladies.  

De ingrediënten voor de Gin tonic taart

Voor het deeg:

  • 25 gram boter
  • 1 deciliter melk
  • 200 gram bloem
  • 100 gram basterdsuiker
  • 7 gram gedroogde gist
  • Snufje zout
  • Citroenrasp van één citroen
  • 1 ei
  • 60 milliliter Tonic water

Voor de vulling: 

  • 60 milliliter Gin
  • 150 gram basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 1 geraspte citroenschil
  • 190 milliliter limoensap
  • 150 milliliter volle room

Voor de meringue: 

  • 4 eiwitten
  • 1 theelepel maizena
  • 200 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel limoensap
  • 1 theelepel citroensap

Voor de Gin Tonic siroop:

  • 150 gram basterdsuiker
  • 250 ml tonic water
  • Dun geschilde schillen en sap van 2 citroenen
  • 60 ml Gin
  • 5 jeneverbessen

How do we make this delicious pie?

Het deeg en de vulling:

  1.  Verhit de boter en melk in een steelpan tot lauwwarm. In kom meng je de bloem met 25 gram suiker, gist, zout en citroenrasp. Klop het ei los. Schenk het botermengsel, het Tonic water en de helft van het ei bij de bloem. Kneed dit vervolgens tot een soepel deeg. Dek het deeg af met een vochtige theedoek op een warme plek (ongeveer 1 uur laten rijzen)
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol het deeg uit tot een ronde lap van ongeveer 31 cm doorsnede. Bekleed de taartvorm met de deeglap, en prik gaatjes in de bodem met een vork. Bestrijk de rand met ei. Taartvorm ongeveer 10 minuten in de oven bakken. Laat vervolgens de taartbodem goed afkoelen.
  3. Doe de eieren, basterdsuiker, limoen sap, citroenrasp, room en Gin in een kom en mix het tot een geheel. Schenk het mengsel over de bodem en bak dit nu weer voor 20 minuten op 180 graden.

De Meringue:

  1.  Om stevig eiwitschuim te krijgen,  moeten de gardes van de mixer en de kom goed ontvet worden. Gebruik citroen om de garde en kom goed in te wrijven en maak het vervolgens schoon met keukenpapier. Splits de eieren en laat het eiwit in vetvrije schaal terecht komen. Doe het eiwit in de kom en voeg een theelepel citroensap toe. Klop met de mixer tot zachte pieken. Doe vervolgens al kloppend lepel voor lepel fijne kristalsuiker het eiwit en klop tot het stevig van structuur is en glanst. Spatel 1 tl limoensap en 1 tl maizena door het schuim.
  2. Verwerk het schuim zo snel mogelijk nadat het klaar is, omdat anders het volume verloren kan gaan. Schep de meringue op een met bakpapier beklede bakplaat in een ronde vorm (even groot als de taart vorm). Verwarm de oven op 150 graden bak de meringue ongeveer een uur af.
  3. Laat de meringue vervolgens goed afkoelen in leg het op de Gin Tonic taart.

De siroop:

  1. Voor de siroop: plaats de suiker, tonic water en citroen sap in een klein pannetje op laag vuur. Wacht tot de suiker helemaal is gesmolten. Voeg de Gin en de bessen toe en laat het sudderen voor 5-10 minuten tot dat het een geheel is. Laat de citroen schillen voor 2 minuten koken in water, haal het er dan uit en voeg het toe aan de siroop. Laat het nog voor 5 minuten sudderen en daarna afkoelen.
  2. Haal de bessen uit de Gin Tonic siroop, schenk het vervolgens over de taart.

Je bent nu klaar om de heerlijke Gin Tonic taart te serveren! Super geschikt voor een feestje of als toetje na een lekkere maaltijd. Eet smakelijk!

It’s shopping time!

Promiss
PROMISS
€169,95 101,00

Promiss
PROMISS
€59,95

Steps
STEPS
€59,99

Juicy Couture
WEHKAMP
€109,95

My Jewellery
MY JEWELLERY
€29,95

Rosefield
ROSEFIELD
€109,00

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

Bron: Ze.nl, Allerhande | Beeld: Unsplash