Easy like sunday recept: easy, peasy pittige pompoensoep

pompoensoep

Nu het najaar is begonnen, is het ook weer tijd voor pompoenen. We like! De pompoen heeft namelijk een mooie volle en zoete smaak en kan voor allerlei recepten gebruikt worden. Vandaag laat The Daily Dutchy je kennismaken met een healthy, easy peasy recept voor heerlijke pittige pompoensoep . De combinatie van pompoen, rode peper, kokosmelk en knoflook is a match made in heaven! Dit soepje is ideaal als lunch, voorgerecht of zelfs als diner met een lekker stuk brood erbij. Loopt het water je al in de mond? Lees dan snel verder voor het recept!

Zo maak je de easy, peasy pittige pompoensoep

Benodigdheden:

♥ Een grote pan
♥ Een staafmixer
♥ Scherp mes

Ingrediënten (voor 4 personen):

♥ Een flespompoen
♥ Drie winterpenen
♥ Een blik kokosmelk van 400 ml
♥ Twee kippen- of groentebouillonblokjes
♥ 1 a 1,5 liter water
♥ Verse Knoflook
♥ Verse Rode peper
♥ Twee uien
♥ Verse koriander
♥ Lente-ui/ bosui
♥ Scheutje olijfolie

Aan de slag!

1. Snij de ui, knoflook en rode peper fijn. Vergeet bij de rode peper niet de zaadlijsten en zaadjes te verwijderen, anders wordt het wel héél pittig. Doe een scheutje olijfolie in de pan en bak het zachtjes aan.
2. In de tussentijd kan de pompoen geslacht worden. Wij hebben de voorkeur voor een flespompoen omdat deze mooi vol van smaak is, maar een andere pompoen kan natuurlijk ook. Snij eerst de hals van de pompoen los van de ronde onderkant. Dit is wat makkelijker schoonmaken. Schil de pompoen, haal de zaden er uit en snij de pompoen in blokjes en doe deze vervolgens in de pan.
3. Was/ schil de winterpeen en snij ook deze in blokjes, voeg deze ook toe bij de rest.
4. Kook 1 liter water en voeg deze samen met de bouillonblokjes toe in de pan.
5. Laat het geheel ongeveer 20 minuten zachtjes koken zodat de pompoen en peen garen.
6. Voeg te kokosmelk toe en pureer het geheel met de staafmixer totdat er een mooie soep ontstaat. Is de soep iets aan de dikke kant? Voeg dan gerust wat extra water toe.
7. Snij de koriander fijn en de lente ui in dunne ringetjes en doe dit in een kom, schep de pompoensoep er bovenop en.. Bon appétit! 

Tips voor de luie kok:
Mocht je geen tijd/zin hebben om een hele pompoen te ontleden, dan heeft de supermarkt ook kant en klare pompoenblokjes. Ook kan de verse peper en knoflook eventueel worden vervangen door sambal en knoflookpuree. Wel raden wij de verse koriander echt aan in tegenstelling tot de gedroogde variant, omdat deze de soep een stevige bite geeft.

Veel kook plezier!

Vind meer foodinspiratie op The Daily Dutchy

LEES OOK:

Knus in huis: romantische lichtjes van pompoen
Pompoenpitten feiten
Easy like sunday recept: pumkin spice latte

Bron: The Daily Dutchy – Louise Secrève | Beeld: Unsplash