Recept uit Easy Vegan: Sanne’s beroemde bountytaart

bountytaart

“Tegenwoordig wordt het steeds makkelijker om te kiezen voor een vegan levensstijl. In de supermarkt vind je gelukkig tal van smaakvolle vlees & zuivel vervangende producten. Maar ook aan de zoetekauwen onder ons is gedacht. Deze vegan bounty taart is het ideale paradepaardje voor bij een zondagse high tea met familie of vriendinnen.” – Karlijn van Holistik.

We hebben er even op moeten wachten, maar vanaf vandaag ligt Easy Vegan dan eindelijk in de winkel. Deze fonkelnieuwe kitchenbible is geschreven door Sanne van Rooij van Living the green life. In Easy Vegan laat ze je zien hoe je met een plantbased lifestyle alles behalve saai en eenzijdig is. Kijk maar eens naar Sanne’s paradepaardje: de bountytaart.

Recept uit Easy Vegan: Sanne’s beroemde bountytaart

Van chocolade en kokos kun je de lekkerste dingen maken. Denk bijvoorbeeld aan een bountysmoothie, bountyreepjes of een bountytaart. De laatste is één van Sanne’s paradepaardjes en wij begrijpen wel waarom. Deze taart is zó lekker dat iedereen die er van eet ineens toch wel een beetje enthousiast wordt over plantaardig eten. Want: ‘Hé, als dit vegan is, dan zal de rest ook wel meevallen!’ Krijg je vrienden of familie te eten en wil je ze iets echt speciaals voorzetten? Met deze bountytaart steel jij geheid de show. Voor de bodem gebruik je dadels en dat is goed nieuws want wist je dat dadels rijk zijn aan ijzer, magnesium en kalium? Daarnaast zitten ze bomvol vitamine B6 (een stofje dat je hersenfuncties verbetert) en vitamine C. Lang niet verkeerd voor een stuk taart toch?

Bereidingstijd 20 minuten – wachttijd 1 nacht

Ingrediënten voor 8 personen

200 g dadels
125 g walnoten
125 g kokosrasp
125 g cashewnoten
400 ml volle kokosmelk
2 el kokosolie
2 el ahornsiroop
150 g pure chocolade

Tools
Keukenmachine

Allergenen
vegan
raw
glutenvrij
sojavrij

Lees hoe je de taart maakt op Holistik.nl.

Let’s shop!

Josh V
JOSH V
€129,99 52,00 

Scotch & Soda
HUDSON’S BAY
€ 69,95

Set
DE BIJENKORF
€ 390,00

Nubikk
ARENDONK.NL
€ 199,99

Bering
DE BIJENKORF
€ 189,00

Anna + Nina
DE BIJENKORF
€ 54,95

Rosefield
ROSEFIELD
€ 49,00

Orelia
DE BIJENKORF
€ 29,00

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰