Salade van gegrilde portobello met truffelsalsa en tijm

Gegrilde portobello

Deze salade met gegrilde portobello is een smaakvol en gezond bijgerecht. Marineer deze giga kastanjechampignon (want meer dan dat is het eigenlijk niet) met knoflook en tijm, gril ze even op de barbecue en serveer met truffelsalsa, rucola en geroosterde pijnboompitjes. Bon appétit met dit recept van Oil & Vinegar!

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 takje tijm
  • 20 ml knoflookolijfolie
  • 4 grote portobello’s
  • 50 g
  • salsa tartufata
  • 75 g rucola
  • pijnboompitten
  • peper
  • zeezout

Bereiding

  1. Maak de portobello’s schoon en wrijf ze in met een mengsel van knoflookolijfolie en gehakte tijm. Bestrooi ze met peper en zeezout naar smaak en laat alles ongeveer 10 minuten intrekken. Rooster in de tussentijd de pijnboompitten in een droge pan tot ze lichtbruin kleuren.
  2. Rooster de portobello’s ongeveer 6 minuten op de barbecue tot ze zacht zijn, keer daarbij regelmatig. Besmeer de paddenstoelen na het roosteren met wat Salsa Tartufata. Verdeel de rucola over de borden, snij de portobello’s in vieren en leg op de rucola. Verdeel de geroosterde pijnboompitten over de salade.

Bron & beeld: Oil & Vinegar