Science says: Geel eten maakt gelukkig

Geel eten maakt gelukkig

Wie zegt dat je geluk niet kan kopen? Of eh… eten? Een onderzoek door ‘The Happy Egg Company’ (van deze naam alleen al worden we gelukkig), wijst uit dat het eten van voedsel met een gele kleur ervoor zorgt dat er behoorlijk veel gelukshormonen worden aangemaakt in je lichaam. Hoe dat komt? Omdat we de kleur geel associëren met geluk en blijdschap. Bijzonder, toch?

Jong geleerd, oud gegeten

Volgens psychologen stamt deze vrolijke vriendschap met de kleur geel al uit onze kindertijd. Geel zou de linkerkant van het brein – de logische kant – stimuleren, wat weer voor die associatie met geluk, blijdschap en fun zorgt. Meer nog dan andere kleuren in het kleurenspectrum.

Ruim 61% van de ondervraagden, benoemden omeletjes als happy food. Gevolgd door macaroni en kaas, met 55% van de stemmen. Bananen, pannenkoeken en gepocheerde eieren stonden ook in de top 5. En dat snappen we best, want wie houdt er nou niet van bananen of gepocheerde eitjes?

Conclusie

De conclusie van het onderzoek? Zo’n 30% van de ondervraagden associeert de kleur geel met geluk en blijdschap; meer dan welke andere kleur dan ook. Ook leuk: 62% van de mensen wil meer geel in de koelkast zien.

Dus haal vandaag nog die tros bananen in huis en tover deze macaroni schotel met kaas op tafel, want het geluk ligt voor het oprapen. Eh.. eten.

(Tekst: Barbara van Limburg Stirum. Bron: CookLoveShare)