Verantwoord snacken: Edamame

edamame

Wij Nederlanders houden van snacken en dan vooral bij de borrel, héérlijk zo’n bitterballetje die telkens weer veel te heet in je mond belandt. Echter ontlopen we daarentegen toch liever die extra kilo’s op de weegschaal. Gelukkig bestaan er ook snacks die onder verantwoord snacken vallen. Edamame is daarvan een goed voorbeeld! Eda wat!? The Daily Dutchy knows best en vertelt je vandaag alles over edamame a.k.a. de sojaboon.

Edamame

Edamame betekent letterlijk ‘boontjes aan een tak.’ Daarbij betekent ‘Eda’ tak en ‘mame’ boontjes. Leuk zo’n klein lesje Japans, want jawel de Edamame komt van oorsprong uit het sushiland Japan. Om even een lekkere Hollandse uitleg te geven zijn de groene bonen jong geoogste sojabonen. Peulen dus en ergens vast familie van de welbekende doperwt.

Waarom zo verantwoord en gezond?

Edamamebonen zijn healthy en hebben veel voedingswaarden waar jouw lichaam happy de peppie van wordt. Zo is het een zeer eiwitrijke snack, maar bevat het ook veel ijzer, omega-3-vetzuren en calcium. Ideaal voor de sporters onder ons, want eiwitten herstellen de spieren. Daarnaast bevatten de bonen ook vitamine A en C. Voor de calorieën tellers onder ons: zo’n 100 gram boontjes is slechts 120 calorieën.

Benieuwd naar hoe je de edamame ready to eat maakt? Lees het artikel op The Daily Dutchy verder voor meer interessante weetjes over edamame.

Shop de look!

Twist & Tango
HUDSON’S BAY
€139,00 97,30 

MS Mode
MS Mode
€19,99

Shabbies Amsterdam
SHABBIES
€299,95

Dstrct
LATAZA
€79,95

Daniel Wellington
DE BIJENKORF
€129,00

Heart to Get
DE BIJENKORF
€59,95

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

8x gezonde snacks voor het slapengaan
Energieboost: 8x gezonde snacks waar je minder moe van wordt
Lifehack: verantwoorde yoghurt snacks

Bron: The Daily Dutchy | Beeld: The Daily Dutchy, Pixabay