Vieruurtje: appels gevuld met karamel crumble cake

Oh, yes! De werkweek is alweer om. Het is vrijdag en we luiden het zomerse weekend in met een fris, fruitig en zoet recept. Deze week staan voor het Vieruurtje appels op het menu, gevuld met appel cake en een topping van appel crumble. Het hapje maken we af met een bolletje ijs en een toefje karamelsaus. Kun je niet wachten? Hieronder het recept voor zes gevulde karamel crumble cake appels.

Dit heb je nodig:

Voor de cake

  • 310 gram bloem, ongebleekt
  • 1 theelepel kaneel
  • Een halve theelepel gemalen kruidnagel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Een halve theelepel zout
  • 1 theelepel baking soda
  • 4 grote eieren
  • 255 gram appelmoest
  • Anderhalve theelepel vanille extract
  • 330 gram bruine suiker
  • 240 milliliter plantaardige olie (olijfolie, kokosolie, etc.)
  • Een bakvorm

Voor de crumble topping

  • 110 gram bruine suiker
  • 95 gram bloem, ongebleekt
  • Anderhalve theelepel kaneel
  • 5 theelepels zachte ongezouten boter
  • 6 grote appels
  • 2 theelepels citroensap
  • Vanille ijs en karamelsaus naar smaak

✰ The more you weigh, the harder you are to kidnap. Stay safe, eat cake 

En zo maak je ze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

De cake

  1. Pak een grote kom en mix daarin de bloem, kaneel, kruidnagel, bakpoeder, zout en baking soda.
  2. Voeg de eieren, appelmoes, vanille extract, bruine suiker en plantaardige olie toe en meng het tot een dik en glad geheel.

De crumble topping

  1. Pak een iets minder grote kom en meng met een vork de bruine suiker, bloem, kaneel en boter tot een substantie dat vergelijkbaar is met nat zand.
  2. Snijd de topjes van de appels en hol ze uit met een lepel of mes.
  3. Zet de appels in de bakvorm met de uitgeholde kant naar boven. Smeer ze daarna in met citroensap.
  4. Vul de appels met het cakemengsel tot ongeveer zes millimeter boven de rand. Strooi nu de crumble topping erbij.
  5. Zet de appels dertig minuten in de oven tot de crumble goud kleurt en de cake gaar is.
  6. Haal de appels uit de oven en serveer ze met een bolletje ijs en wat karamelsaus.

Easy as apple pie, right? En appel is fruit en fruit is gezond, dus kom maar door met die met appel cake crumble gevulde appels! Schortje om en bakken maar. Happy weekend!

LEES OOK:

Huh? Je moet eigenlijk komkommer eerst pletten
Klaar met koffie? Probeer deze energiebommen eens
13x de grootste ergernissen aan tafel

Bron: Tasty | Beeld: Tasty