Vieruurtje: Aziatische Noedelsoep met taugé, ei en gember

noedelsoep met taugé, ei en gember

Aziatisch eten is niet voor iedereen, maar de kans is groot dat je deze noedelsoep wél lekker vindt. Want hij is echt goddelijk en ook nog eens makkelijk te maken. We gaan voor de klassieker onder de noedelsoepen namelijk met taugé en een lekker eitje. We gaan voor een portie voor 4 personen, zodat je nog wat over hebt de volgende dag of je kunt het in de vriezer gooien. Laten we er maar gauw aan beginnen; de Aziatische noedelsoep met taugé, ei en gember!

Aziatische noedelsoep met taugé, ei en gember

Ingrediënten

  • Bakje bacon
  • 3 cm gember
  • 1 paksoi
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el sojasaus
  • 4 eieren
  • 1,5 liter water
  • 300 gram rijstnoedels of mienestjes
  • 3 runderbouillontabletten
  • schaal taugé
  • gebakken uitjes

Start your engines!

  1. Pak de baconreepjes en bak deze tot ze knapperig zijn uit. Schil de gember en doe deze in de knoflookpers, pers de knoflook daarna uit en roerbak dit een minuut mee. Gooi daarna de sojasaus en paksoi in de pan en bak deze nog 3 minuten mee.
  2. Kook ondertussen de eieren 7 minuten lang hard en pel ze.
  3. Kook water in een grote soeppan en doe de bouillon erbij. Daarna voeg je de mie of rijstnoedels (whatever floats your boat) toe en kook dit 6 minuutjes op middel groot vuur.
  4. Pak een soepkom en doe hier de noedels in, schep de roerbakgroeten eroverheen en giet de bouillon hierover.
  5. Halveer een eitje, doe het in de soepkom en garneer met uitjes.
  6. Eten maar! Pas op want het zal ontzettend heet zijn, het is immers soep.

Voor het geval dat je nu zin in noedels hebt, maar geen zin hebt om zelf te koken. Dan hebben we daar absoluut begrip voor, en raden we je aan dit eens te lezen.

Shop de look!

Only Carmakoma
WEHKAMP
€ 29,99

America Today
WEHKAMP
€ 59,99

Nikkie
DE BIJENKORF
€ 49,99

Sacha
WEHKAMP
€ 139,99

LouLou Essentiels
DUIFHUIZEN
€ 69,95

Daniel Wellington
WEHKAMP
€ 49,00

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop 

Bron: Allerhande, De Hippe Vegetariër, NRC | Beeld: Unsplash