Vieruurtje: cappuccino chocolade kwarktaart

Cappuccini chocolade kwarktaart

Men zegt altijd dat het leven een feestje is, maar dat je zelf de slingers moet ophangen. Nou, vooruit dan maar. Begin de dag met een stevig bakkie koffie en ik kom al een heel eind, tenzij het maandag is. Laten we de boel niet mooier maken dan het is: we hebben allemaal weleens een rotdag. Een dag waarop zelfs koffie niet onze reddende engel lijkt te zijn. Paniek! Wait a minute, ik heb een recept gevonden met verrukkelijke ingrediënten die jouw leven van het een op het andere moment in een feestje doet veranderen. Hoe klinkt een kwarktaart van cappuccino (ja, koffie) en chocolade bij jou in de oren? Lekker als ontbijt, lunch of tussendoortje, want ach; kwark is gezond en gaat prima als ontbijt naast een lekkere cappuccino. Lees en huiver, jouw dag kan niet meer stuk!

Hello pretty: cappuccino chocolade kwarktaart

Ingrediënten

  • Bakvorm met een doorsnede van 16 centimeter
  • Bakpapier
  • Steelpan

Voor de bodem:

  • 100 gram biscuitjes
  • 50 gram roomboter
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 1 theelepel kaneel

Voor de cappuccino laag:

  • 300 gram volle kwark
  • 100 milliliter koffie
  • 50 milliliter honing
  • 5 blaadjes gelatine

Voor de topping:

  • 100 milliliter koffie
  • 50 gram pure chocola
  • 1,5 blaadje gelatine
  • Cacaopoeder
  • Kaneel

Bereiding

  1. Bekleed de springvorm met bakpapier.
  2. Doe de koekjes in de keukenmachine of hak ze grof met een deegroller.
  3. Doe de koekkruimels in een kom en voeg hier het cacaopoeder en de kaneel aan toe.
  4. Smelt de boter in een pannetje en schep door de koekkruimels.
  5. Spreid de koekkruimel-bodem uit over de springvorm en gebruik de bolle kant van een lepel om deze onderste laag overal even dik te krijgen. Laat de bodem vervolgens 30 minuten opstijven in de koelkast.
  6. Zet een flink en sterk bakkie koffie, in totaal heb je 200 milliliter koffie nodig. Laat de koffie afkoelen.
  7. Doe 100 milliliter koffie in een kom en meng het met de kwark en de honing.
  8. Leg 5 blaadjes gelatine in een klein schaaltje met wat water. Laat ze weken en knijp daarna uit.
  9. Verwarm in een steelpan 2 eetlepels water met de blaadjes gelatine en roer tot alle klontjes eruit zijn.
  10. Giet de gelatine bij de cappuccino kwark en roer het door.
  11. Schenk het mengsel van de kwark met gelatine op de koekjesbodem en zet de springvorm voor ongeveer 3 uur in de koelkast.
  12. De overgebleven koffie (100 ml) schenk je in de steelpan. Doe de chocola erbij en laat de chocolade langzaam samensmelten met de koffie.
  13. Leg 1,5 blaadje gelatine even te weken in koud water en knijp daarna uit. Roer het gelatineblaadje door het warme mengsel van koffie en chocola.
  14. Schenk het mengsel over de cappuccino laag van de taart en laat het geheel  2 uur opstijven in de koelkast.
  15. Maak de cappuccino chocolade kwarktaart af met wat cacaopoeder en eventueel een snuf kaneel.

Et voilà! Oké, het vergt misschien wat geduld, maar geloof mij: deze all-in-one kwarktaart wil jij absoluut proberen!

Shop de nieuwste items

Lofty Manner
DESIGNERFASHION.NL
€49,95

Lascana
OTTO
€29,99

Buddha to Buddha
WEHKAMP
€89,-

Mac
DE BIJENKORF
€22,-

Bianco
OTTO
€64,99

Chloé
DE BIJENKORF
€1.850,-

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

Dit moet je proeven: gezond bananenbrood
Easy like Sunday brunch recept: yoghurtijs met fruit en granola
Vieruurtje: Toblerone Oreo truffels

Bron: Mind Your Feed | Beeld: Mind Your Feed