Sweet Sunday: Cheesecake met Oreo, Tony’s chocolonely en frambozen

cheesecake

TGIF! Het is weer vrijdag en dat betekent een nieuw recept! Als je graag van comfort food houdt, zal dit hemelse recept jouw stoutste dromen waar maken! Zoals je weet houden we hier wel van een cheesecakeOh yes!  Met oreo? Check! Tony’s chocolonely? Ook! We maken namelijk cheesecake met Oreo, Tony’s chocolonely én frambozen! Deze taart is de perfecte traktatie voor gezellige bingewatch-avonden met je besties of voor een picknick! Dus zet een echte chick-flick aan, bel je vriendinnen op en geniet van deze heerlijke taart. Yummy!

Cheesecake met Oreo, Tony’s chocolonely en frambozen

Het is fris, het is zoet, het is smeuïg. Het is alles wat je ooit hebt gewild. De frambozen en roomkaas geven deze monchoutaart een zoetzuur tintje, wat lekker samengaat met het zoete van de witte chocola en oreo-bodem. Dit is wel dé ultieme kaastaart als je het ons vraagt.

Dit heb je nodig:

  • 70 gram boter
  • 2 pakjes monchou
  • 250 ml slagroom
  • 2 pakken Oreo koekjes
  • 1 reep Tony’s Chocolonely framboos/knettersnoep
  • 1 pak verse frambozen
  • extra: blender/keukenmachine, springvorm, keukenpapier, extra reep Tony Chocolonely en frambozen ter decoratie

Zo maak je het:

  1. Bekleed de springvorm met bakpapier.
  2. Smelt de boter au bain-marie. Verkruimel ondertussen 1,5 pak oreo-koekjes in een keukenmachine/blender en meng deze door de boter. Verdeel de koekjesmix over de springvorm en druk het goed aan met een lepel. Zet de vorm vervolgens in de koelkast om af te koelen.
  3. Klop de slagroom met een mixer tot het opstijft en meng dit vervolgens zachtjes met een spatel met de monchou. Als je te hard mengt verliest de slagroom namelijk zijn luchtigheid.
  4. . Smelt vervolgens anderhalve Tony’s Chocolonely reep in een pan en meng deze door de monchou en slagroom.
  5. Halveer de frambozen en meng deze ook door de kaastaartmix.
  6. Giet het mengsel op de taartbodem en zet het voor minimaal drie uur in de koelkast. Tip: laat het een nachtje staan zodat je zeker weet dat het goed is.
  7. Haal de taart uit de springvorm en beleg de taart met de overgebleven oreo’s, frambozen, chocola en alles wat je lekker vindt. Je mag nu helemaal los gaan!
  8. Serveer de taart op mooie borden en geniet van deze goddelijke taart! Enjoy!

Dit klinkt toch hartstikke goddelijk? Met dit recept kunnen alle andere taarten wat mij betreft direct de kliko in. Jum!

Shop hier de leukste items

Eastpak
EASYTOYS
14.95 9.95

Prada
HUDSON’S BAY
€67,95

Blond Amsterdam
SMARTPHONEHOESJES.NL
€9,95

Goosecraft
GOOSECRAFT
€ 199,95

Tommy Hilfiger
DE BIJENKORF
€ 119,00

Comma,
HUDSON’S BAY
€ 99,99

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

Beeld: Unsplash