Vieruurtje: deze double chocolate brownie donuts moet je proeven

Hallo, chocoladeliefhebbers! Mag ik even jullie aandacht? Want geloof ons maar, dit receptje wil je absoluut niet aan je neus voorbij laten gaan. Waarom? Drie héle simpele redenen. Eén: chocolade. Twee: brownies. En drie: donuts. Inderdaad ja, drie lekkernijen waar het water ons spontaan van in de mond begint te lopen. Deze delicatessen zijn op zichzelf natuurlijk al om te smullen, maar wat dacht je van een combinatie? En tadááá: daar waren de double chocolate brownie donuts. Om je vingers bij af te likken! En het beste van alles? Je kunt ze gewoon zelf in elkaar flansen… Dus: waar wacht je nog op?!

For some, there’s therapy. For the rest of us, there’s chocolate.

Wat heb je nodig?

  • 100 gram bloem
  • 2 theelepels cacaopoeder
  • 120 gram boter
  • +- 320 gram pure chocolade (minstens 60% cacao), in stukjes
  • 150 gram kristalsuiker
  • 50 gram bruine basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • +- 6 stuks van je favoriete koekjes
  • 100 milliliter slagroom

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven op 160 graden. Spray de donut bakvorm of de mini-tulbandvormpjes in met bakspray.
  2. Voeg de bloem en de cacaopoeder samen in een schaal en zet deze even apart.
  3. Smelt vervolgens de boter in een pan, op laag vuur.
  4. Voeg +- 120 gram chocolade (in stukjes) toe en roer dit alles tot een gladde massa. Zet vervolgens het vuur uit.
  5. Voeg daarna zowel de kristal- als de basterdsuiker toe, roer dit alles goed met een garde door elkaar.
  6. Voeg nu de eieren toe één voor één toe en roer alles door elkaar.
  7. Ook de vanille kan nu worden toegevoegd.
  8. Voeg nu het mengsel van de bloem en cacaopoeder toe.
  9. Vul elk donut vormpje met het brownie beslag, ongeveer 3/4 vol.
  10. Plaats in de oven, bak voor ongeveer 10-12 minuten tot het oppervlak van de brownies terugveert wanneer je deze indrukt. Laat vervolgens even afkoelen.
  11. En nu het glazuur! Verwarm de slagroom in een pannetje tot er luchtbellen verschijnen.
  12. Zet het vuur laag en voeg zo’n 160 gram chocolade toe. Roer dit alles door elkaar met een spatel, tot het mengsel vrij van klontjes is.
  13. Doop nu iedere afgekoelde donut (aan de ronde kant) in het chocolade mengsel. Vervolgens kun je de donuts besprenkelen met wat verkruimelde koekjes.
  14. Smelt ook de overige 40 gram van de chocolade in een hittebestendige kom, in de magnetron.
  15. Giet als finishing touch nog wat gesmolten chocola over de donuts. En dan? AANVALLEN!

LEES OOK:

Vieruurtje: deze banaan en Nutella ijsjes maak je binnen no time
Deze goddelijke no bake Malteser cheesecake moet je een keer maken

Bron: Foodness Gracious | Beeld: Foodness Gracious, Pinterest