Vieruurtje: goddelijke stroopwafel truffels

Als ik de hele dag aan mijn bureau zit, gebeurt het regelmatig dat ik ontzettende cravings krijg. Zin in iets ongezonds en zoet, je weet vast wel wat ik bedoel. Om een keer wat anders aan mijn bureau te eten dan Tony Chocolonely repen, heb ik het internet afgespeurd en dit heerlijke recept gevonden voor stroopwafel truffels. De combinatie klinkt ontzettend hemels, toch? Stroopwafels kunnen heel het jaar door en passen dus ook perfect in deze goddelijke truffels. Dus hup, scoor even een zak stroopwafelkruimels en let’s bake! Wedden dat het hele kantoor straks van jou wilt proeven?

Ingrediënten:

Voor 14 stroopwafel truffels

  • 200 gram stroopwafelkruimels
  • 100 gram MonChou (1 pakje)
  • 60 gram karamelblokjes
  • 250 gram witte chocolade

✰ I’m a big believer in listening to my body cravings 

Zo maak je de truffels:

  1. Doe alle koekkruimels in een blender of hakmolentje en mix tot heel fijne kruimels.
  2. Voeg de MonChou toe en kneed dit door de kruimels, er ontstaat nu een soort deeg. Kneed ook de blokjes karamel erdoorheen.
  3. Draai balletjes van dit ‘deeg’ en leg ze op een bord in de koelkast. Als ze lekker stevig zijn, smelt je de chocolade.
  4. Smelt tweederde van de chocola au bain marie. Als dat gesmolten is, haal je de kom van de pan en voeg je de rest van de chocolade toe. Roer door tot dit ook helemaal gesmolten is.
  5. Haal de truffels uit de koelkast en dip deze een voor een in de chocolade.
  6. Na het dippen leg je bovenop een paar kleine stukjes stroopwafelkruimels. Laat de chocola helemaal uitharden voor je de truffels serveert of in je broodtrommel stopt! 😉

Het fijne aan dit recept is dat je meteen een voorraad maakt! Zo kun je elke werkdag je cravings bevredigen met zelfgemaakte stroopwafel truffels. Jum!

LEES OOK:

Winterse salade met pompoen en boerenkool
Easy like sunday brunch recept: pompoenpizza met geitenkaas, aardappel en vijgen
Vieruurtje: rocky road cheesecake met Nutella

Bron: Laura’s Bakery | Beeld: Laura’s bakery, Getty images