Vieruurtje Halloween editie: de giftige appel van Sneeuwwitje

Het is bijna Halloween en jij ben vast ook helemaal in de mood voor iets griezeligs. En bij Halloween hoort natuurlijk ook een typische Halloween snack. Daarom staat ons vieruurtje van deze week helemaal in het teken van de griezeligste feestdag van het jaar! En vandaag maken we niet zomaar een Halloween snack. Nee, we gaan namelijk de giftige appel van Sneeuwwitje maken! Maar dan veel lekkerder. En niet giftig. Deze delicious treat bevat namelijk karamel, witte chocolade én Oreo! Oh my! 

Dus heksenbezems, pompoenen en spinnenwebben binnen handbereik: er gaat gebakken worden! Have a spooktaculair Halloween!

Dit heb je nodig:

Voor 8 giftige appeltjes

 • 8 kinderappeltjes
 • 400 gram suiker
 • 180 gram boter
 • 250 ml slagroom
 • 8 lollystokjes
 • 8 Oreo’s
 • Een reep witte chocolade

It’s all just a bunch of hocus pocus

 1. Maak de appel goed schoon en verwijder het steeltje. Prik vervolgens de lollystokjes op de plek waar het steeltje heeft gezeten en duw door totdat het stokje er bijna helemaal doorheen is.
 2. Verdeel de suiker beetje bij beetje over de bodem van de pan en smelt dit op middelhoog vuur zonder te roeren.
 3. Zodra de suiker donker van kleur wordt, voeg je de boter en slagroom toe. Pas op! Dit kan gaan spetteren. De karamel is klaar wanneer de kleur egaal bruin is.
 4. Doe alleen het koekjesgedeelte van de Oreo-koekjes in een vrieszak en sluit deze luchtvrij af. Ga met een deegroller over de zak heen tot er alleen dunne kruimels overblijven.
 5. Dip de appels één voor één in de karamel en laat dit even drogen.
 6. Smelt ondertussen de witte chocolade au bain-marie en pak de Oreo-koekjes er bij. Het decoreren kan beginnen!
 7. Dip de appels in de gesmolten witte chocolade en haal ze meteen voor de helft door een kommetje met de Oreo-kruimels.
 8. Even afkoelen en eten maar! Als je durf tenminste…

Deze yummy snack is niet alleen lekker, maar stiekem ook nog eens hartstikke gezond! De perfecte sweet voor een avondje griezelen op de bank.

LEES OOK:

Trick or treat! Skittles komt met Halloween varianten
LOL! Celebrity Halloween door de jaren heen

Bron: Margriet |Beeld: Getty Images