Vieruurtje: pindakaas brownies

Het is koffietijd! Of thee, daar kom je vandaag ook mee weg. Voor deze keer. Wanneer het koffietijd is verwachten we er natuurlijk ook wat lekkers bij. En als het aan mij ligt is dat iets met chocolade; de combi van koffie met chocolade vind ik namelijk verrukkelijk en ik hoop jullie ook. Vandaag staat er namelijk een recept voor brownies op de agenda. Bovendien komt er naast chocolade nóg een hemels middeltje om de hoek kijken: pindakaas. Oh my! Kan het nog beter? Mijn knietjes beginnen te knikken, let’s bake!

Ingrediënten:

  • 450 gram pindakaas
  • 450 gram pure chocolade
  • 400 gram ongezouten boter
  • 8 eieren
  • 200 gram kristalsuiker
  • 200 gram bruine suiker
  • 200 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 theelepels vanille-aroma
  • Snufje zout
  • Vierkante of rechthoekige bakvorm met bakpapier erin
  • Satéprikker

✰ I’m just a girl standing in front of a salad, asking it to be a brownie 

Bereiding:

Verwarm de over voor op 160 graden.

  1. Snijd de chocolade in stukjes en de boter in blokjes. Doe ze samen in een hittebestendige kom en laat ze smelten boven een pan met zachtjes kokend water. Zorg dat de kom het water niet raakt. Roer af en toe door en haal de kom van de pan zodra alles gesmolten is.
  2. Ondertussen klop je de eieren met de kristal- en basterdsuiker luchtig met een mixer.
  3. Roer met een spatel voorzichtig de bloem, bakpoeder, vanille-aroma en een snuf zout door het mengsel.
  4. Doe nu de gesmolten chocolade met de boter er doorheen tot een glad mengsel ontstaat.
  5. Smelt de pindakaas ongeveer een minuutje in de magnetron zodat het wat vloeibaarder wordt.
  6. Giet het browniebeslag in de bakvorm en verdeel de pindakaas erover.
  7. Trek met de satéprikker krullende lijnen door het beslag in de bakvorm, zodat je swirls krijgt.
  8. Stop de brownies voor ongeveer 40 minuten op 160 graden in de oven. Als ze aan de bovenkant mooi glanzen en de binnenkant lekker zacht is, zijn ze goed.
  9. Laat de brownies in de bakvorm afkoelen en snijd ze vervolgens in vierkante stukken.

Loopt het water jullie al in de mond? Haal snel die ingrediënten in huis, klop desnoods bij de buurvrouw aan, want deze brownies wil je dit Pinksterweekend écht niet mislopen!

LEES OOK:

Vieruurtje: deze banaan en Nutella ijsjes maak je binnen no time
Vieruurtje: appels gevuld met karamel crumble cake

Bron: 24 Kitchen | Beeld: Unsplash, 24 Kitchen