Vieruurtje: spicy tuna poké bowl

spicy tuna pokebowl

Deze poké bowl is een makkelijke maaltijd, redelijk gezond maar ook super lekker! Soms heb je nou eenmaal geen zin om een keukenprinses uit te hangen, en dit recept is zo makkelijk, dat jij zeker niet geen eten hoeft te bestellen. Toch zal het minstens, als niet beter, smaken dan bij jou favoriete poké bowl toko. Bespaart ook nog eens enkele euro’s! Deze poké bowl schikt ook als een lekkere lunch, of een licht diner voor als je indruk op iemand wil maken. Pittige tonijn met romige avocado en knapperige komkommer zorgt voor een hemelse combinatie. Lees hier verder hoe je het bereid!

Vieruurtje: spicy tuna poké bowl

Het lekkerst is wel om voor een zo vers mogelijk stukje tonijn te gaan. Maak dit daarom op een middag nadat je de visboer op de markt hebt bezocht, of vis het achterste stukje tonijn uit de koelkast in de Albert Heijn. Mocht verse tonijn geen optie zijn, is dit recept ook geschikt voor ingeblikte tonijn (wel op water). Dit brengt weer een compleet andere vibe aan het recept, experimenteer daarom met verschillende soorten structuren! De ingrediënten hieronder kun je het beste op smaak aanbrengen, proef daarom veel tussendoor zodat je het aanpast naar jouw smaak!

Wat heb je nodig?

  • Verse tonijn (liefst Ahi)
  • Sushirijst
  • Rijstazijn
  • Mirin (ook vervangbaar door witte suiker of agave siroop)
  • Komkommer
  • Avocado
  • Mayonaise (liefst Kewpie)
  • Sriracha
  • Zwart sesamzaad
  • Bosui
  • Sojasaus
  • Extra: gedroogd zeewier

Wat moet je doen?

  • Kook de sushirijst zoals beschreven op de aanwijzing en laat afkoelen
  • Snijdt ondertussen de tonijn, komkommer en avocado in blokjes van ongeveer 0,5×0,5cm. Snijdt het bosuitje fijn.
  • Pak een schaal waar je de tonijn in toevoegt. Meng ongeveer 1 eetlepel mayonaise, 1 eetlepel sojasaus door de tonijn. Voeg vervolgens de sriracha toe naar smaak. Als je van pittig houdt kun je 1 eetlepel aanhouden. Liever wat milder? Maak er dan een theelepel van. Mocht je teveel sriracha hebben toegevoegd, kun je dit altijd verdoezelen met meer mayo. Zodra het op smaak is, voeg het bosuitje toe, schep de tonijn nog een keer om en laat afkoelen in de koelkast.
  • Zodra de rijst is afgekoeld voeg je rijstazijn toe. Per 250 gram ongeveer een halve eetlepel rijstazijn, en een hele eetlepel mirin. Heb je geen mirin? Voeg dan suiker of agavesiroop toe aan het rijstazijn en meng dit tot het oplost in de azijn. Proef de rijstazijn, het zou zoetzuur moeten smaken. Voeg daarom meer zoet toe als het nog heel zuur is. Meng vervolgens beetje bij beetje dit mengsel door de rijst tot de rijst op smaak is.
  • Verdeel de rijst over kommetje. Voeg eerst de komkommer en avocado toe. Vervolgens de tonijn. Garneer het gerecht met sesamzaad en eventueel meer bosui/sriracha/mayo.
  • Tip: snijdt wat gedroogd zeewier, ja gewoon die sushibladen, in dunne reepjes en garneer hiermee je poké bowl. Eet smakelijk!

Shop onze favoriete items!

Only
TER HORST VAN GEEL
€49,90

Calvin Klein
DE BIJENKORF
€29,90

My Jewellery
MY JEWELLERY
€34,95

Nubikk
VAN ARENDONK
€189,99

Carol J
NOLTEN
€109,95

Cluse
DE BIJENKORF
€99,95

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰