Vieruurtje: witte chocolade fudge met cranberries

Witte chocolade fudge met cranberries

Het is tijd voor iets lekkers! Vandaag een super snel en simpel hapje die enkel wat geduld vergt vanwege de tijd die ze in de koelkast moet doorbrengen, maar geloof me: dat wachten is het dubbel en dwars waard! Vandaag op het menu: witte chocolade fudge met cranberries. Zomers, zoet én gezond, want ja: cranberries (há!). Hieronder het recept voor 20 stukken fudge.

Witte chocolade fudge met cranberries

Ingrediënten

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 300 gram witte chocolade
  • 50 gram gedroogde cranberries
  • 40 gram gepelde pistachenoten
  • 20 gram kokos
  • Een schaaltje van 15 x 15 centimeter

Sfeerbeeld witte chocolade fudge met cranberries

Bereiding

  1. Giet de gecondenseerde melk in een steelpannetje en zet het op laag vuur.
  2. Breek de witte chocolade in stukken en doe ze bij de gecondenseerde melk. Roer het door elkaar zodat de chocolade smelt. Zet het vuur niet te hoog, anders verbrandt je fudge.
  3. Als alle chocolade gesmolten is, haal je de pan van het vuur.
  4. Doe nu ook de cranberries, pistachenoten en kokos in de pan en roer de ingrediënten goed door elkaar.
  5. Bekleed een schaaltje met bakpapier en giet het mengsel van witte chocolade en cranberries erin. Druk het mengsel aan met een spatel.
  6. Zet de fudge in de koelkast en laat hem 3 uurtjes opstijven.

Zit je na het weekend propvol van deze overheerlijk witte chocolade fudge met cranberries? Niet getreurd, hij hoeft niet direct de prullenbak in! Deze fudge kun je nog 5 dagen in de koelkast bewaren. Lucky you!

De mooiste sieraden uit de shop

My Jewellery
MY JEWELLERY
14,95 7,48

Mimi Et Toi
DE BIJENKORF
€135,-

Firetti
OTTO
€37,49

 

My Jewellery
MY JEWELLERY
€19,95

Mango
DE BIJENKORF
€15,99

My Jewellery
MY JEWELLERY
€9,95

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

Let’s try: er bestaat nu witte chocolade Toblerone-ijs
Easy like Sunday recept: meloen-komkommer smoothie met munt
Salade van gegrilde portobello met truffelsalsa en tijm

Bron & beeld: Uit Pauline’s Keuken