Wait, what? Van eten ruiken kun je dus al aankomen

Zo nu en dan komt er weer een food-nieuwtje voorbij, zoals de zogeheten superfoods die nog steeds een ‘trend’ zijn. Of het feit dat een glas wijn toch wél goed voor je kan zijn. Maar, af en toe zit er ook minder goed nieuws bij. Vandaag is zo’n dag dat we je minder goed nieuws leveren. Het schijnt dus dat je aan kunt komen van alleen al de geur van eten. WAT?!

Uit onderzoek is gebleken dat ons reukvermogen is verbonden aan de beslissing om vet op te slaan of te verbranden. Je hersenen sturen dan een seintje naar je metabolisme, waardoor deze langzamer gaat werken. Dus behalve dat die pizza quattro stagioni écht slecht is qua calorieën, maakt het feit dat hij zo lekker ruikt de pizza nóg slechter.

Onderzoek

Voor het onderzoek werden drie groepen muizen gebruikt. Een groep gewone muizen, een groep zogenoemde ‘super smellers‘ en een groep waarbij het reukvermogen tijdelijk werd uitgeschakeld. Ze kregen allemaal een high-fat Burger King diet – klinkt als iets wat je na een avondje stappen verorberd. Wat bleek? De muizen die niet goed konden ruiken kwamen maar 10% aan, de andere twee groepen werden twee keer zo dik als ze waren.

Dit is natuurlijk allemaal leuk en aardig, maar aan de geur van eten doe je niks. Je kunt je, nu je dit weet, misschien wel ietsjes inhouden bij je volgende bezoekje aan je favoriete fastfood restaurant.

LEES OOK:

Bakkie? Koffie vergroot de kans op een langer leven
Dít is de slechtste sport om in shape te komen
Dit gebeurt er met je lichaam als je de pil doorslikt

Bron: Cosmopolitan NL | Beeld: Pinterest