Wetenschappelijk bewezen: vriendinnen die samen drinken, hebben langere vriendschappen

Wie houdt er niet van: gezellig met een vriendin op de bank kletsen terwijl je wijntje achter wijntje wegtikt. En ondertussen bijpraten over welke Kardashian nu weer zwanger is en wat je nu weer gescoord hebt in de sale. Heerlijke quality time met je bestie! Alles onder het genot van een alcoholisch drankje maakt het natuurlijk veel gezelliger. Maar uit onderzoek is ook gebleken dat samen drinken beter voor jullie vriendschap is. Let’s pop some bottles!

Friends who drink together, stay together!

Uit een onderzoek van de Public Assistance Hospitals of Paris (PAHP) is gebleken dat vrienden die regelmatig samen drinken ook langer bevriend zijn. PAHP deed onderzoek naar het effect van alcohol op gezondheid en het geluk van de mens waarbij maar liefst 150.000 Franse mannen en vrouwen werden getest. De deelnemers werden in verschillende groepen gezet op basis van de hoeveelheid alcohol dat ze drinken.

En je raadt het vast al! Vrienden die regelmatig samen een wijntje achterover tikken, hebben langere vriendschappen dan mensen die dit niet doen. En ondanks dat alcohol niet het allergezondste is, zijn de drinkers daarentegen wel gezond. Dit komt doordat zij sneller geneigd zijn om een actief en sociaal leven te leiden. En ze behoren ook nog eens tot de gelukkigste mensen. Wat een goed nieuws allemaal. Bel dus snel al je vriendinnen, want hier moet op gedronken worden!

LEES OOK:

Oh yes! Er komt katervrije alcohol op de markt
Dit is het enige alcoholische drankje dat je seksleven verbetert
Yay! Er bestaat popcorn met Gin & Tonic smaak

Bron: Marie Claire |Beeld: Getty Images