Yes! McDonald’s lanceert vegan McNuggets

Vegans en vegetariërs opgelet: McDonald’s introduceert vegan McNuggets! Ben jij de enige in je vriendinnengroep die geen vlees eet? En voel je je buitengesloten wanneer zij na het uitgaan genieten van een portie kipnuggets? Met deze gloednieuwe vegan goodness van McDonald’s kan ook jij pronken met je nuggets, you go girl! 

De vegan McNuggets van McDonalds

Even back to reality: superleuk, die naam, maar laat je niet van de wijs brengen. De nieuwe McNuggets zijn namelijk geen vervanger van de ó zo geliefde kipnuggets. Die staan overigens nog steeds op het menu. De vegan versie smaakt niet naar kip. Het smaakt zelfs heel anders dan de originele kipnuggets. Dit neemt natuurlijk niet weg dat ze hartstikke lekker kunnen zijn! De nieuwe nuggets bestaan uit een basis van aardappelpuree waar kikkererwten, ui, wortel en maïs doorheen zijn gemixt. De nuggets zijn omhulsd met een laag broodkruimels, waardoor ze prachtig krokant uit de frituur verschijnen. Hoe lekker is dat?! En als we het gefrituurde gedeelte negeren, klinkt het zelfs nog best gezond…

Niet te vroeg juichen, tenzij je een tripje naar het noorden op de planning hebt staan. In Noorwegen kun je de eerste nuggets namelijk al proeven, maar wanneer de lekkernij naar Nederland zal emigreren is helaas nog onbekend. Eén ding is in ieder geval zeker: een ritje door de McDrive zodra ze in ons kikkerlandje beschikbaar zijn staat alvast op de planning.

De vegan traktatie is niet het eerste veganistische gerecht dat op het menu van McDonald’s heeft gestaan. Zweedse McDonald’s ketens hebben de McFalafel in januari op het menu gezet. In Engeland heeft zelfs een vegan Happy Meal haar intrede gedaan: een tortilla gevuld met meerdere soorten groenten. De groenten zijn daarbij omgetoverd tot gefrituurde strips. In 2017 is in Finland zelfs een de McVegan geïntroduceerd: een heerlijke burger op sojabasis waar vegans en zelfs non-vegans helemaal weg van zijn. We want a bite!

Shop hier je nieuwe look!

Hugo Boss
DE BIJENKORF
€ 169,00

Warehouse
DE BIJENKORF
€ 47,00

Sam Edelman
PERFECTLY BASICS
€ 175,00

Ilse Jacobsen
BEONE
€ 204,95

Les Cleias
DE BIJENKORF
€ 34,95

Guess
DUIFHUIZEN
€ 139,95

Bron: McDonalds | Beeld: McDonalds Norway