YUM! Deze gezonde pindakaasmuffins moet je proeven

Op het Fitgirlcode kantoor gaat er wekelijks een grote pot pindakaas doorheen. We vinden het heerlijk en zijn ervan overtuigd dat pindakaas (met mate) hartstikke gezond is. Pinda’s zijn tenslotte een goede bron van eiwitten en vetten. Je kunt je dus wel voorstellen dat we het hoognodig vonden om een heerlijk recept te maken met onze favoriete spread. En laten daar nu deze heerlijke pindakaasmuffins uit zijn gekomen. Geloof ons, deze pindakaasmuffins moet je proeven!

Dit heb je nodig (voor ongeveer 7 pindakaasmuffins)

  • 120 gram pindakaas
  • 2 theelepels honing
  • 2 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 250 ml melk (halfvol of plantaardige melk)
  • 180 gram havermout
  • 70 gram zelfrijzend bakmeel
  • 20 gram bakpoeder
  • 2 theelepels kaneel
  • Klein beetje zout

En zo maak je de muffins

  1. Verwarm de oven op 180 graden voor. Leg vervolgens 7 muffinvormpjes klaar op een bakplaat en zet deze even weg.
  2. Meng de honing, pindakaas, bananen, eieren en melk in een kom.
  3. Meng de overgebleven ingrediënten in een andere kom.
  4. Voeg nu de ingrediënten samen. Mix met een staafmixer tot een glad beslag.
  5. Verdeel het beslag over de 7 muffinvormpjes (2 eetlepels per vormpje).
  6. Doe de bakplaat met de muffinvormpjes voor ongeveer 20 minuten in de oven.

Smullen maar!

Tip: Vries een aantal pindakaasmuffins (als ze afgekoeld zijn) in. Zo heb je altijd een gezonde snack klaarliggen wanneer je even geen tijd hebt om iets gezonds te bakken.

Wil je meer van dit soort gezonde recepten? Check ze op de website van Fitgirlcode of neem een kijkje bij een van de Guides voor complete voedingsschema’s en receptenlijstjes.

It’s shopping time!

Opus
DE BIJENKORF
€45,95

Karen Millen
DE BIJENKORF
€190,00 76,00

Rainbow
BONPRIX
€18,99

By LouLou
DUIFHUIZEN
€129,00

Bvlgari
DE BIJENKORF
€66,00

Skagen
DE BIJENKORF
€69,00

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop 

LEES OOK:

Vieruurtje: citroencake met frosting
Easy like sunday recept: vetplant cheesecake
Easy like sunday recept: pumkin spice latte