Yum! Maak je eigen wodka zure matten ijsje

wodka zure matten ijsje

Je kunt nu je eigen wodka zure matten ijsje maken. Wait… what?! Eerst Nutella shots, dan een gin-tonic taart en nu dit… De ideeën van comfort food gemixt met drank worden beter en beter als je het ons vraagt. De ijsjes zijn een perfecte mix van vroeger en nu. Krijg jij hier ook nostalgische gevoelens van? Je favoriete snoep van vroeger in combinatie met alcohol. Dat klinkt als een match made in heaven, toch? Dat dachten wij ook. Daarom hebben wij het recept voor je. Super easy en perfect voor een avondje met vriendinnen. Tip: bewaar het recept voor het festivalseizoen dat eraan zit te komen, want dit is jouw ideale voorbereiding voor de leukste festivals! Daarnaast is het natuurlijk in het algemeen een geweldig verkoelende traktatie om in de zon van te genieten. Kortom, redenen genoeg. Op naar de supermarkt dus!

Let op! Zorg ervoor dat je genoeg films op je to watch lijstje hebt staan voor tijdens het wachten. Geduld is namelijk een schone zaak zodra de ijsjes in de vriezer liggen!

Yum! Maak je eigen wodka zure matten ijsje

Dit heb je nodig:

  • Zure matten
  • Sprite of 7UP
  • Wodka
  • IJsvormpjes

En zo maak je het:

  • Aan de hand van de ijsvormpjes snijd je de zure matten in kleinere stukken. Je kunt stukken oprollen als een soort spiraal, zodat ze beter in het vormpje passen. Knutsel er lekker op los!
  • Vervolgens vul je de vormpjes met wat Sprite en een beetje wodka. De hoeveelheden zijn aan jou. Ga je dit weekend bijvoorbeeld een avondje uit of kun je wel wat courage gebruiken? Doe er dan wat meer wodka bij! Niet te veel natuurlijk…
  • Zet de ijsvormpjes in de vriezer en wacht minimaal vier uur.
  • Enjoy!

Shop hier jouw look voor een avondje uit!

Ivy & Oak
IVY & OAK
€ 59,95

America Today
DE BIJENKORF
€ 44,99

Scotch & Soda
SCOTCH & SODA
€ 399,95

Toral
VAN BOMMEL SCHOENEN
€ 109,98

Guess
NELSON
€ 109,99

Nikkie by Nikkie Plessen
LE BALLON
€ 49,99

Cluse
DE BIJENKORF
€ 89,95

Lancome
DE BIJENKORF
€ 35,50

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

 

Beeld: Getty Images Bron: Delish