Oh no! Dit is hoeveel calorieën er in pepernoten met chocolade zitten

pepernoten

Het is bijna Sinterklaas… En dus officieel  acceptabel om een zak pepernoten in je winkelmandje te doen. Hier zijn we natuurlijk erg blij mee aangezien we dit snoepgoed al sinds september tegenkomen. De liefde voor onze vertrouwde pepernoot komt weer naar boven wanneer we de zak openscheuren en de geur zich om ons heen verspreidt. We willen dan ook meteen zoveel mogelijk inslaan, zodat we het hele jaar zoet zijn. 

Maar ho, stop! Voordat je naar de winkel rent moet je dit misschien eerst even lezen. Vandaag moeten we je helaas de pijnlijke waarheid vertellen over het aantal calorieën dat er in een chocoladepepernoot verstopt zit. In één chocoladepepernoot zitten maar liefst 20 kilocalorieën. Tenzij je bezit over enorm veel wilskracht, houden de meesten van ons het niet bij een en worden het er als snel tien. Als we dit rekensommetje gaan uitrekenen, komen we dus al snel tot de conclusie dat er tweehonderd calorieën in een handje chocoladepepernoten zit. In vergelijking met de pure en bruine chocolade is de witte helaas wel zoeter. Koop je een zak chocoladepepernoten van 75 gram dan zitten daar 1.500 calorieën in verstopt. Volgende keer denken we dus wel twee keer na voordat we de hele zak leegeten…

Minder calorieën in gewone pepernoten

Gelukkig hebben we altijd nog onze oude vertrouwde kruidnoten die een stuk minder calorieën bevatten. In een handje kruidnoten zitten 48 calorieën (zoveel zitten er overigens ook in een speculaasje.) Het schuimpje in zijn vrolijke kleuren bevat negentien calorieën, wat ongeveer net zoveel is als in een chocoladepepernoot. Gevuld speculaas heeft het hoogste aantal calorieën in vergelijking met het andere snoepgoed. In een klein blokje van deze koek zitten al snel 114 calorieën. Af en toe een handje pepernoten is natuurlijk helemaal niet erg! En op 5 december mogen we best cheaten met chocoladepepernoten, kruidnoten, chocoladeletters en ander snoepgoed. Want van alleen green juices en salades worden we niet echt vrolijk.

Shop onze favorieten!

Mango
DE BIJENKORF
 €49,99 34,99

Mango
DE BIJENKORF
€19,99

Mango
DE BIJENKORF
€39,99

Rainbow
BONPRIX
€18,99

My Jewellery
MY JEWELLERY
€24,95

Glossworks
SOLOBIOMOOI
€15,95

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop

LEES OOK:

Easy like Sunday recept: heerlijke pasta met seranoham
Dit is de reden waarom je buikpijn krijgt van suikervrije en light producten!
Dit is waarom vrouwen sneller dik worden dan mannen

Bron: Libelle, Gezondheidsnet | Beeld: Getty Images