In de hitte hardlopen? Hier moet je op letten

Bij het mooie weer schiet sporten er al snel bij in. Logisch ook, we zitten toch liever op het terras dan dat we naar een warme sportschool gaan? Ik in ieder geval wel! Maar wat als je wel moét sporten? Al die bitterballen moeten namelijk ook verbrand worden. Hardlopen is dan perfect! Lekker in de buitenlucht en alsnog je dosis dopamine binnenkrijgen. Bang dat het te warm hiervoor is? Volg dan onderstaande tips en je rent voortaan met gemak bij warm weer!

#1 Pas je schema aan

Met het warme weer ligt uitdroging natuurlijk op de loer. Vooral bij grote inspanning moet je genoeg drinken. Pas dus je hardloopschema aan en drink genoeg water! Het beste is om om de 20 minuten een slok te nemen. Ook is het verstandig om meer te wandelen tussendoor en de afstand te halveren. Je wilt natuurlijk niet flauwvallen.

#2 Ken je grenzen

Natuurlijk loopt niemand voor zijn lol als het warmer dan 27 graden Celsius is. Luister daarom goed naar je lichaam en stop meteen zodra je voelt dat je niet verder kan. En voor alle mensen die spontaan willen beginnen met hardlopen, zou ik het helemaal niet aanraden. Als je niet gewend bent om lange afstanden te rennen of überhaupt grote inspanningen te geven, kan hardlopen met warm weer behoorlijk gevaarlijk zijn.

#3 Ga op tijd weg

Het is niet heel verstandig om midden op de dag te gaan rennen aangezien de zon dan op zijn felst is. Ga dus niet tussen 12:00 uur en 15:00 uur rennen. Vroeger opstaan of pas rennen zodra de zon is gezakt is een oplossing, maar ook de wegen zijn erg bepalend. Als je op asfalt gaat rennen, is dit warmer dan als je op onverharde wegen een sprintje neemt.

#4 Wat doe je aan?

Het voordeel van buiten rennen, is dat je lekker in de buitenlucht rent. Dus trek vooral je korte kleding aan! Kleding dat luchtig en licht is, zijn heel fijn met warm weer. Vergeet je zonnebril niet en draag eventueel een lichtgekleurd petje om een zonnesteek te voorkomen. En natuurlijk moet jij je nog steeds goed insmeren!

Shop hier jouw sportoutfit!

Nike
DE BIJENKORF
€35,-

Icepeak
OTTO
€39,99

Lancaster
DE BIJENKORF
€35,50

Nike
SARENZA
€149,99

Triaction by Triumph
OTTO
€49,95

Moncler
DE BIJENKORF
€95,-

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

Zóveel moet je wandelen om de kilo’s kwijt te raken
Science says: sporten maakt gelukkig

Bron: Ze.nl | Beeld: Unsplash