Hou je van Gin en Tonic? Dan heb je een groter brein!

gin en tonic

Geen grapje maar wetenschappelijk bewezen! Gin en Tonic drinkers hebben niet alleen een goede smaak, maar ook grotere hersens. Volgens onderzoekers van de Univeristeit in Queensland hebben mensen die van Gin en Tonic houden een groter brein dan de gemiddelde mens. Voordat je nu door de bar schreeuwt hoe groot jouw brein is, moet je weten dat het alleen om de grootte gaat, en niet om intelligentie. Het is een studie die onderzocht of er verbanden zijn tussen voorkeur van smaken en hersengrootte.

Volgens Dr. Daniel Hwang van is het de eerste keer dat er een directe link tussen breingrootte en smaak perceptie is gelegd. “Iedereen wil weten waarom we bepaalde voeding lekker vinden en waarom individuen een voorkeur voor een bittere of zoete smaak hebben. Het was niet duidelijk of breingrootte uitwerking had op iets anders dan het IQ van een persoon, maar nu weten we dat het ook op de perceptie van smaken effect heeft.” Aldus Dr. Hwang.

Meer dan 1600 participanten in Amerika en Australië hebben meegedaan aan het onderzoek, door verschillende zoete en bittere smaken te beoordelen. Onder andere de stof Kinine, wat ook in Tonic gebruikt wordt om de bittere smaak toe te voegen. De grootte van de hersenen van de participanten werd gemeten door middel van MRI-scans.

Wij zijn grote G&T fans, mocht je nog een leuk plekje zoeken om te borrelen kijk dan eens hier. Dit is nog eens mooi om te delen met je vriendinnen tijdens het borrelen.

Shop hier je borrel outfit!

Coolcat
COOLCAT
€ 39,99

Bodyflirt
BONPRIX
€ 38,99

My Jewellery
MY JEWELLERY
€ 29,95

Brixton
DE BIJENKORF
€ 45,00

PS Poelman
HUDSON’S BAY
€109,95 54,97 

Cowboysbag
COWBOYSBAG
€ 34,95

Bron: Medicine UQ, The Senior | Beeld: Unsplash