Dit is waarom vrouwen sneller dik worden dan mannen

dik worden

Terwijl jij het gevoel hebt dat één glas cola al een aanslag op je lichaam is, bestelt hij vier keer per week pizza zonder ook maar iets in gewicht aan te komen. Herkenbaar? Dat zou goed kunnen, want er zijn wetenschappelijke oorzaken die verklaren waarom vrouwen sneller dik worden dan mannen.

Science says: waarom vrouwen sneller dik worden dan mannen

Dat je vent veel meer kan eten voordat hij dik wordt, heeft volgens biochemicus Sylvia Tara alles te maken met de manier waarop je lichaam vet opslaat. Los van het feit dat mannen over het algemeen 51 procent meer calorieën opnemen dan vrouwen, zetten vrouwen voedingsstoffen ook makkelijker om in vet. Het mannelijk lichaam bestaat uit meer spieren en botten, waardoor ze de calorieën die ze binnenkrijgen makkelijker verbranden en minder vet opslaan. Lucky bastards.

Dat mannen minder vet opslaan, heeft te maken met hormonen en biologische factoren. Volgens Tara geeft vet ons lichaam het signaal dat er genoeg voedsel is om te menstrueren en zwanger te raken – oftewel om kinderen te krijgen. We zullen onze love handles dus misschien maar iets meer moeten omarmen.

Shop de look

Modström
WEHKAMP
€219,95 197,95 

Bpc Selection
BONPRIX
€28,99

Josh V
JOSH V
€119,99

Via Via
OMODA
€111,95

Dr Amsterdam
MARINGTON
€99,95

AllTheLuckInTheWorld
OMODA
€24,95

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

Waarom Japanse vrouwen niet dik worden (én het langst leven)
Kant-en-klare smoothies zijn stiekeme dikmakers
Kauwgom: dikmaker of vetverbrander?

Bron: HLN | Beeld: Unsplash